Haagse economie

Den Haag kent als internationale stad van vrede en recht en de aanwezigheid van de Rijksoverheid veel banen bij de (semi-)overheid en internationale organisaties. De VVD is ervan overtuigd dat Den Haag nog veel meer te bieden heeft. Den Haag is een stad met ondernemende mensen. Dit zijn mensen die kansen zien en een strandtent, winkel, bierbrouwerij of installatiebedrijf runnen. Dit ondernemerschap zorgt voor economische groei, banen en daarmee een bloeiende stad. Tegelijkertijd blijft onze stad met economische activiteit en groei achter bij de andere grote steden. Dat moet veranderen.

Werkgelegenheid is voor de VVD van groot belang, maar in plaats van alleen ‘banen, banen, banen’ kiezen wij voor ‘ondernemen, ondernemen, ondernemen’. Door dat Haags ondernemerschap ontstaan banen die passen bij onze stad, bij bedrijven met een band met onze stad. Zulke bedrijven moeten promoten als ‘made in The Hague’. Denk hierbij aan brouwers als Kompaan, Eiber en Haagsche Broeder, maar ook de composieten van Airborne in Ypenburg, de duurzame stadslogistiek van Hubbel of de offshore van Rederij Groen.

Op deze pagina vindt u alle informatie over ons standpunt over gezond Den Haag. Het volledige verkiezingsprogramma kunt u hier vinden. 

Wij nemen actie.

Doe jij dat ook?