Opleidingen en Trainingen

We vinden het belangrijk om onze leden de mogelijkheid te bieden om zich persoonlijk te ontwikkelen. Via trainingen en cursussen zorgen we ervoor dat leden meer te weten komen over de partij en de politiek. Daarnaast leiden we leden op zodat ze vaardigheden aanleren die ze niet alleen in de politiek kunnen gebruiken, maar ook in hun eigen leven!

We bieden een breed palet aan cursussen die vaak ook een springplank zijn voor leden die hun talent en daadkracht voor de partij willen inzetten.

Talenten aanspreken

De Haagse VVD mogelijkheden voor mensen die hun talent en daadkracht voor de partij willen inzetten. Denk daarbij aan:

  • Politieke functies
  • Haagse Kwartieren
  • Werkgroepen, commissies en bestuur
  • Liberaal publiek
  • Haagse Kring Liberaal Ondernemen

Ambitie

Deelname aan platforms en opleidingen is vaak behulpzaam gebleken voor VVD’ers met politieke ambities die bijvoorbeeld de gemeenteraad in willen of de Tweede Kamer. Gesprekken met de Haagse Permanente Scoutingscommissie horen bij het realiseren van deze ambities. Voor leden die de ambitie hebben om zich voor de raad verkiesbaar te stellen heeft de Haagse VVD de Masterclass Raadslid ontwikkeld.

Trainingen

Binnen de Haagse VVD worden maandelijkes verschillende trainingen aangeboden. Voorbeelden van cursussen van de Haagse VVD zijn Debatteren, Liberale Waarden, Politieke Stromingen, Omgaan met de Media, Europa en de Masterclass. Landelijk worden onder meer de Kadercursus en de Zomerschool van de Teldersstichting georganiseerd. Kijk ook eens op de e-learningsite van de VVD!

De commissie Opleiding & Training organiseert deze cursussen en bestaat uit de volgende leden:

Benjamin Broekhuizen, Niels Hunck, Kawai Man, Arjan Schoolderman en Anouk van Brug. 

De commissie is te bereiken via opleidingen@vvddenhaag.nl.

Leergang Lokale Politiek

De Leergang Lokale Politiek wordt jaarslijks geörganiseerd voor leden die graag de Haagse VVD en de Gemeentepolitiek beter willen leren kennen. De commissie zorgt ervoor dat de Haagse VVD-leden die aan de Leergang mee willen doen de beste trainingen krijgen, kennis maken met de VVD en haar lokale volksvertegenwoordigers en hun taken.

Deze commissie bestaat uit de volgende leden:

Gijs Broek, Stefan Kimenai, Tom Oostvogels, Anouk van Brug.

De commissie is te bereiken via opleidingen@vvddenhaag.nl.

Haagse Masterclass

De Haagse Masterclass is de volgende stap in het opleidingstraject van de Haagse VVD. Bij het aanmelden voor de Masterclass wordt er een selectie gemaakt, zodat de uiteindelijke groep trainingen krijgt aangeboden van een zo hoog mogelijk niveau. Voor veel deelnemers is dit hét moment om elkaar veel beter te leren kennen, veel meer te weten te komen over onze partij en de politiek en zich persoonlijk te ontwikkelen.

Deelname aan de Masterclass geeft ook nog eens de mogelijkheid om mee te doen aan de landelijke Kadertraining. Een stap verder in het interne opleidingstraject van de VVD. 

Deze commissie bestaat uit de volgende leden:

Benjamin Broekhuizen, Lotte van Basten Batenburg, Brechtje Turksma, Anouk van Brug.

De commissie is te bereiken via opleidingen@vvddenhaag.nl.

Actief worden?

Voor VVD’ers die een meer inhoudelijke bijdrage aan de partij willen leveren zijn de Haagse werkgroepen of de landelijke thematische netwerken uitstekende plekken!

Wilt u actief worden voor de VVD of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Anouk van Brug,  opleidingen@vvddenhaag.nl

Anouk van Brug

Bestuurslid Opleiding, Training & Talentmanagement
Telefoonnummer: 06 12 18 41 49 E-mailadres: anouk.vanbrug@vvddenhaag.nl

Wij nemen actie.

Doe jij dat ook?