Activiteiten

Welkom bij de Haagse VVD! Wij organiseren regelmatig verschillende activiteiten. 

Activiteiten Mei 2024

07.05.2024

Politiek & Pils met Malik Azmani

Op dinsdag 7 mei gaan we in gesprek met de lijsttrekker van de VVD voor de Europese Verkiezingen: Malik Azmani. Aan de vooravond van deze verkiezingen spreken we met hem over wat Brussel voor Den Haag doet, zijn Strategie Wende, het belang van de Europese verkiezingen en kijken we vooruit naar de Haagse campagne. 

Politiek & Pils start daarom deze keer om 20:00 uur (inloop 19:45 uur) in Millers (Plein 10). Tot dan! 

Ben je geen lid van de Haagse VVD? Geen probleem, ook dan ben je van harte welkom! Je hoeft je voor deze bijeenkomst niet aan te melden.

 

29.05.2024

Algemene Ledenvergadering Haagse VVD

Zet ‘m alvast in je agenda: de ALV van de Haagse VVD op 29 mei in Nieuwspoort. Tijdens deze ALV bespreken we met elkaar het jaarverslag en de financiën. Maar dat is zeker niet alles. Ruim een week later is het tijd om naar de stembus te gaan voor de Europese Parlementsverkiezingen. We hebben daarom voor deze ALV een aantal verassingen! Houd de nieuwsbrief daarom goed in de gaten en zet de datum alvast in je agenda. 

Activiteiten Februari 2024

07.02.2024

Bezoek aan de Tweede Kamer

Op woensdag 7 februari krijgen we een rondleiding in de Tweede Kamer van vice fractievoorzitter Bente Becker.

Na de rondleiding doen we een borrel! 🍻

Aanmelden kan via: leonard.tielenburg@vvddenhaag.nl

 

06.02.2024

Politiek en pils

Op dinsdag 6 februari gaan we in gesprek met ons Raadslid Rutger de Ridder en vrienden van Den Haag voorzitter Rupert van Heijningen. Met de twee heren spreken we over het bouwen aan ons mooie Den Haag. Voor welke uitdagingen staan we in Den Haag als het op bouwen aankomt? Wat moet er weg en wat moet er vooral blijven staan?

Kom gezellig langs en ga het gesprek aan. Het eerste rondje is van ons!🍻

Tijd: 19:30 Locatie: Bar Restaurant Pavlov Den Haag

Activiteiten Juni 2023

26.06.2023 & 27.06.2023

Bezoek aan Brussel

Op maandag 26 en dinsdag 27 juni organiseert de Haagse VVD in samenwerking met de VVD Zuid-Holland een bezoek aan Brussel. De inschrijving is geopend! Tijdens deze twee dagen brengen we onder andere een bezoek aan het Europees Parlement voor een rondleiding. Daar worden we welkom geheten door niemand minder dan onze eigen Malik Azmani, de eerste vicefractievoorzitter van de liberalen in het Europees Parlement. Wil je meer informatie over deze reis? Neem dan contact op via: leonard.tielenburg@vvddenhaag.nl.

16.06.2023

Bezoek Provinciale Staten Zuid-Holland

Na de verkiezingen van de Provinciale Staten en Waterschappen is namelijk op het Provinciehuis in Den Haag het formeren van het provinciebestuur van start gegaan.

Daarom gaan we op 16 juni op bezoek bij het Provinciehuis en gaan we in gesprek met ons Haags statenlid, Jeroen van Dijken. Naast een rondleiding en uitleg over het werk als statenlid, is er gelegenheid om het gesprek aan te gaan. Afsluitend hebben we een hapje en borrel in het provinciehuis. Kortom, hier wil je bij zijn!

We verzamelen die dag om 16:15 voor de ingang van het provinciehuis, om 16:30 gaat het programma van start!

Aanmelden is verplicht, aangezien je moet worden aangemeld bij de beveiliging.

Gelieve voornamen en achternaam doorgeven bij de aanmelding (en vergeet je ID niet). Aanmelden kan via leonard.tielenburg@vvddenhaag.nl

10.06.2023 & 14.06.2023

Introductietrainingen

Wil jij je onderdompelen in de liberale waarden van onze partij, ontdekken hoe je meeslepend kunt debatteren of leren hoe je jouw boodschap krachtig overbrengt? Dat kan! Op 10 en 14 juni organiseert de Haagse VVD de trainingen Liberalisme, Debat & Presentatie I. Deze trainingen bieden waardevolle vaardigheden die zowel binnen als buiten de partij van pas komen. Bovendien zijn ze verplicht voor degenen die de masterclass willen volgen. Dus als je nog een training mist of je kennis wilt opfrissen, is dit het ideale moment! Hieronder vind je de details van de trainingen:
 
Liberalisme I
Datum: zaterdag 10 juni
Tijd: 10:00 uur

Debat I
Datum: zaterdag 10 juni
Tijd: 14:00 uur

Presentatie I
Datum: woensdag 14 juni
Tijd: 20:00 uur
 
Kosten:
Losse training: €15,-
Combinatie van alle trainingen: €30,-

Wil je deelnemen aan een training of meerdere? Schrijf je dan in via deze link

20.06.2023

Canvassen Kraayenstein

We gaan de straat weer op om in gesprek te gaan met de Hagenaars. Dit doen we iedere derde dinsdag van de maand (behalve in mei). Op 20 mei zien we elkaar in Kraayenstein! En natuurlijk sluiten we avond af met een borrel.

Heb jij zin om weer te gaan canvassen? Of wil je het een keer proberen? Stuur dan een bericht naar debbie.vandewijngaard@vvddenhaag.nl

 

 

 

03.06.2023

Liberale Open Dag

Op 3 juni organiseert de VVD iets nieuws; de Liberale Open Dag. Als brede liberale volkspartij vinden we het belangrijk dat we luisteren naar mensen, dat we ideeën ophalen en onderling de discussie aangaan. Een gesprek over hoe we Nederland vrij, veilig en welvarender maken en houden, en de rol van onze partij daarin.

We zetten onze deuren – letterlijk en figuurlijk – wagenwijd open voor iedereen die iets te zeggen heeft, om het gesprek te voeren over de aanpak van de uitdagingen waar Nederland voor staat. We geven een podium aan opiniemakers, andere partijen, onze eigen politici, leden en elke geïnteresseerde Nederlander. Met daverende keynote speeches, waaronder die van Mark Rutte, wordt het een interactieve dag om onze ideeën aan te scherpen, nieuwe inzichten op te halen en samen te kijken naar de toekomst.

Wil jij er ook bij zijn? Ook als je (nog) geen lid bent kun je jezelf aanmelden. Ga voor meer informatie naar: www.vvd.nl

Activiteiten Mei

30.05.2023

Politiek & Pils

Op 30 mei zien we elkaar wederom in Pavlov voor Politiek & Pils. Tijdens deze editie gaan we in gesprek met Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, Tweede Kamerlid Ingrid Michon en fractievoorzitter Lotte van Basten Batenburg over ondermijning. Wat verstaan we onder ondermijning en welke rol spelen bedrijven bij het witwassen van geld? Je bent welkom vanaf 19:30 uur in Pavlov (Spui 173).

13.05.2023

Training Moties Schrijven

Beste Haagse VVD’ers! Op 3 juni vindt de landelijke ALV plaats, hét moment om het gesprek aan te gaan over onderwerpen die jij belangrijk vindt. Daarom organiseert de Haagse VVD een training moties schrijven. Hoe schrijf je een goede motie en hoe krijg je hiervoor steun?

Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan via marlon.jansen@vvddenhaag.nl. De training zal plaatsvinden op 13 mei in de Haagsche Bierkluis van 12.00 tot 15.00 uur.

25.05.2023

Bezoek ICC

Op donderdag 25 mei is er een rondleiding bij het ICC (International Criminal Court) met onder andere Tweede Kamerlid Ingrid Michon. Het bezoek staat in de ochtend gepland om 10:00 uur. 

Helaas is deze activiteit vol. 

23.05.2023

Canvassen Mariahoeve

We gaan de straat weer op om in gesprek te gaan met de Hagenaars. Dit doen we iedere derde dinsdag van de maand (behalve in mei). Heb jij zin om weer te gaan canvassen? Of wil je het een keer proberen? Stuur dan een bericht naar debbie.vandewijngaard@vvddenhaag.nl

09.05.2023

ALV Haagse VVD

Save the date! Op dinsdag 9 mei ben je als lid van de Haagse VVD nodigen we je uit op de ALV. We zien elkaar in Bleyenberg (Grote Markt 10). Je bent vanaf 19:30 uur welkom, om 20:00 start de vergadering.

Meer informatie volgt. 

Activiteiten Februari

08.02.2023

Campagnetraining

De VVD heeft het voeren van campagne aardig onder de knie. Dat is niet toevallig, dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers weten we iedere verkiezingen weer zetels te winnen. Wil jij meer leren over het voeren van campagne en hoe je het beste in gesprek kunt gaan met de Haagse kiezer? Kom dan naar de campagnetraining op 8 februari om 20:00 uur in Millers (Plein 10).

Aanmelden voor deze training kan door een e-mail te sturen aan campagne@vvddenhaag.nl.  

02.02.2023

Luistersessie Intern Debat

Heb jij een passie voor (Intern) Debat? En deel jij graag je mening en ideeën daarover met het bestuur en andere leden van de Haagse VVD?

Doe dan mee met de Luistersessie Intern Debat, donderdag 2 februari om 20.00! Tijdens deze avond horen wij graag de mening en ideeën van leden over Intern Debat.

  • Hoe moet volgens jou het intern debat worden vormgegeven binnen de Haagse VVD?                    
  • Wat mis je?
  • Wat werkt er wel?
  • Of wat werkt er juist helemaal niet?

 
Meedoen? Klik op de link om lid te worden van de tijdelijke Whatsapp groep.

07.02.2023

Politiek & Pils

Op 7 februari is  partijprominent Jozias van Aartsen samen met zijn zoon Pieter van Aartsen te gast bij Politiek & Pils. Zoals jullie weten is er heel wat te doen om gas in Nederland. En dat roept de vraag op: hoe zou een gezond en duurzaam Den Haag er over een tijdje uit moeten komen te zien? En hoe gaan we dat doen? Maar natuurlijk gaan we het ook hebben over Jozias z’n tijd als burgemeester. Daarnaast schuift Chris, de nestor van de Haagse gemeenteraad, aan. Kom jij ook? We zitten bij Pavlov (Spui 173), inloop 19:30 uur en we starten om 20:00 uur. Je hoeft je voor deze bijeenkomst niet aan te melden.

03.02.2023

Rondleiding Eerste Kamer

Op 3 februari krijgen wij een rondleiding door de Eerste Kamer van ons Haags Eerste Kamerlid Caspar van den Berg.

Je kunt je voor dit bezoek niet meer aanmelden. 

Activiteiten Januari

30.01.2023

Inspiratie Dames-Event

We nodigen je uit een inspirerende start van 2023. We nemen je mee in de wereld van inspirerende kunstenaressen uit vroeger tijden. Emilie den Tonkelaar en eigenaar Willem Jan Hoogsteder, o.a. bekend van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, leiden ons rond door de prachtige Gallery Hoogsteder & Hoogsteder. Ze vertellen o.a. over de recente ontdekking van een echte Rubens en laten ons zien welke dames in hun tijd het verschil hebben gemaakt.

Na afloop van de rondleiding maken we de sprong naar het heden. Met bekende, Haagse VVD-vrouwen uit de lokale en landelijke politiek èn uit het bedrijfsleven gaan we het gesprek aan over hun inspiratie en drijfveren. Waarvoor komen zij in de ochtend hun bed uit? Wie is voor hen een inspiratiebron? Waarom zijn zij politiek actief geworden en welke tips hebben ze voor aankomende talenten? We eindigen met een gezellige borrel waarbij informeel alle vragen gesteld kunnen worden!

Aanmelden
Ben je als vrouw lid van de Haagse VVD en wil jij ondergedompeld worden in de wereld van de vrouwelijke kunstenaars die het verschil maakten en/of kennismaken met andere vrouwen van de Haagse VVD, meld je dan z.s.m. aan door een e-mail te sturen. Een aantal dagen voor de bijeenkomst ontvang je een bevestigingsmail met het definitieve programma. We starten op maandag 30 januari om 16:30 uur

23.01.2023

Politiek & Pils

Zet maandag 23 januari alvast in je agenda! Het is tijd voor de eerste politiek en pils van dit jaar. Dit keer is VVD Tweede Kamerlid Thom van Campen te gast. Ga met hem deze avond in gesprek over zijn werk in de Tweede Kamer en over onderwerpen als natuur en biodiversiteit. 

Je bent vanaf 19:30 uur van harte welkom in de Haagsche Kluis (Plein 20). Je hoeft je voor deze bijeenkomst niet aan te melden. 

29.01.2023

Nieuwjaarsborrel

De beste wensen voor 2023! We gaan samen een mooi jaar tegemoet. Met vele activiteiten zoals politieke cafés, ledenvergaderingen, debatavonden en trainingen. Ook gaan we de straat weer op om campagne te voeren voor de aankomende verkiezingen. Wij kijken er dan ook naar uit velen van jullie weer te ontmoeten! Daarom nodigen we je van harte uit op de Nieuwjaarsborrel van de Haagse VVD om samen het glas te heffen. 

Je bent van harte welkom op zondag 29 januari vanaf 16:00 uur tot 18:00 uur in de Haagsche Broeder (Noordeinde 14A). Je hoeft je voor deze bijeenkomst niet aan te melden. 

Ken je iemand die nog geen lid is van de VVD maar daar wel interesse in heeft? Neem diegene dan als introducee mee! Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Haagse VVD. Meld je introducee aan bij Leonard Tielenburg door een e-mail te sturen naar: leonard.tielenburg@vvddenhaag.nl.

Wij nemen actie.

Doe jij dat ook?

Onze raadsleden.

Onze raadsleden.