Chris van der Helm

Algemeen

E-mail: chris.vanderhelm@denhaag.nl

Bio

Den Haag is mijn stad. Ik ben er geboren, heb er mijn vriendin ontmoet, onze dochter en zoon zijn er geboren. De stad ken ik tot in zijn haarvaten. Vier jaar heb ik in de Schilderswijk gewoond, lange tijd in Loosduinen en nu in de Vruchtenbuurt.

Ik ben een volksvertegenwoordiger. De stad in de raad brengen, dat is de rode draad in mijn politieke werk. Ik ben veel in de wijken te vinden. Bij bewoners, bij wijkberaden, bij plekken waar iets gebeurd is. Je zult me vaak fietsend door de wijk tegenkomen, zo zie ik het meeste van de stad en kan ik handig een praatje aanknopen met bewoners. Niet om politieke verhalen te vertellen, maar juist om te luisteren. Om te horen wat er speelt in de wijk, wat goed gaat en waar zorgen en problemen over zijn. Dat neem ik weer mee naar het stadhuis, naar de raad.

Ik ben geboren in Loosduinen, dus een echte ‘peenbuiker’. Voor dat stadsdeel heb ik de afgelopen jaren steeds geknokt. En met succes, want samen met de bewoners wist ik in totaal 25 miljoen euro te regelen waar nu de wijken Kraayenstein, Nieuw-Waldeck en Houtwijk van worden opgeknapt. Dat was hoog tijd, want veertig(!) jaar lang zijn de straten en groen in die wijken niet opgeknapt. Verder heb ik samen met bewoners gestreden voor een stadspark. Inmiddels is dat geopend en heeft de naam ‘Mozartpark’ gekregen.

Als woordvoerder duurzaamheid is mijn motto ‘wel groen, niet gek’. Niet zomaar woningen van het gas halen zonder goed alternatief, maar wel aan de slag met het isoleren van huizen. Dat levert een lagere energierekening op, een comfortabele woning zonder tocht en is ook nog eens goed voor het klimaat.

 

Wij nemen actie.

Doe jij dat ook?