Terug naar nieuwsoverzicht

VVD wil ‘met gezwinde spoed’ verbetering van opvang Oekraïense vluchtelingen

 
 
 DEN HAAG – De Haagse VVD wil meer duidelijkheid over hoe Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Dat doet ze nadat bekend werd dat de 25-jarige Victoria en haar zoontje zijn opgevangen in een voormalig verpleeghuis waar ze de douche met 25 mensen moet delen. De VVD wil dat deze situatie ‘per ommegaande’ wordt verbeterd.
 
In de schriftelijke vragen stelt de partij dat de vluchtelingen zich veilig moeten voelen in de opvang en dat ‘op zijn minst’ de eerste levensbehoeften goed geregeld moeten zijn.
Daarnaast wil de VVD dat er kinderopvang wordt geregeld voor de kinderen van de vluchtelingen zodat de volwassenen aan het werk kunnen. ‘Wat gaat het college doen om het verzorgen van kinderopvang met gezwinde spoed te verbeteren?’ Uit de informatie van de gemeente valt op te maken dat Oekraïense peuters die in Den Haag verblijven naar de peuteropvang en de voorschoolse educatie mogen. Ouders moeten hun kind zelf aanmelden.
Daarnaast wil de partij dat er breder wordt ingezet om de vluchtelingen te helpen met een taalcursus om zo taalbarrières weg te nemen. Vluchtelingen kunnen voor een taalcursus terecht bij het Taalhuis op de tweede verdieping van de Centrale Bibliotheek aan het Spui.
Bron: https://www.denhaagfm.nl/dhfm/4564923/vvd-wil-met-gezwinde-spoed-verbetering-van-opvang-oekraiense-vluchtelingen
 

Deel dit op social media