Terug naar nieuwsoverzicht

Van der Helm over de meeuwenoverlast

Meeuwenoverlast is een steeds groter probleem in Den Haag. De vogels maken veel herrie, poepen gebouwen en auto’s onder, scheuren vuilniszakken open en als je niet oppast grissen ze die boterham met pindakaas zo uit je handen.

Meeuwen zijn beschermde dieren, dus zomaar afschieten zit er niet in. Maar wat kunnen we dan wel doen om de overlast te beperken? Raadslid Chris van der Helm zat op 9 augustus 2023 bij NPO Radio 1 om te praten over dit probleem:

De Haagse VVD heeft een aantal ideeën:

    • Handhaven op het niet voeren van meeuwen. Het is verboden om meeuwen te voeren, maar dit gebeurt nog veel te vaak. Door op het niet voeren te handhaven, kunnen we de meeuwen minder aantrekken.
    • Gebruik van gele vuilniszakken waar meeuwen niet doorheen komen.
    • Ondergrondse afvalbakken. Meeuwen kunnen niet bij ondergrondse afvalbakken. Door deze bakken te plaatsen, kunnen we voorkomen dat meeuwen onze vuilnisbakken open scheuren.

Dit zijn slechts enkele ideeën om de meeuwenoverlast in Den Haag te beperken. De Haagse VVD is bereid om samen met de andere partijen in de gemeenteraad te werken aan een plan om dit probleem aan te pakken.

Deel dit op social media