Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag verkenning Haagse gemeenteraad

Verkenner Arie Slob heeft maandag 14 augustus een verslag uitgebracht over de eerste fase van de verkenning voor de Haagse gemeenteraad. Slob adviseert om nadere verkennende gesprekken te gaan voeren met Hart voor Den Haag, Partij voor de Dieren, DENK, SP en ChristenUnie/SGP over de mogelijkheden om samen een coalitie te vormen.

De Haagse VVD-fractie dankt de heer Slob voor zijn advies en gaat de nadere verkennende gesprekken graag aan. We denken dat er met deze partijen een bijzondere kans ligt om te werken aan betere verhoudingen in de raad en met de stad. Als we kijken naar wat ons bindt en wat we samen willen bereiken voor de stad, denken wij dat er een goede samenwerking in zit met deze zes partijen. We willen hierover zo snel mogelijk om tafel, want uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: van Den Haag een mooiere stad maken.

Slob concludeerde in zijn verslag dat een coalitie met de grootste drie partijen (HvDH, D66, VVD) niet mogelijk is door een blokkade van D66. Ook een coalitie zonder de VVD (met HvDH, D66, GroenLinks, PvdA en CDA) is niet mogelijk door een blokkade van HvDH. Daarom adviseert Slob om de verkenning voort te zetten over een coalitie met zes partijen. De Haagse VVD is teleurgesteld dat D66 niet wil samenwerken met de drie grootste partijen, maar gaat graag in gesprek met Hart voor Den Haag, Partij voor de Dieren, DENK, SP en ChristenUnie/SGP.

Via deze link kan je het advies van Slob en alle gespreksverslagen lezen.

Deel dit op social media