Terug naar nieuwsoverzicht

Update: Benodigde bedrag voor Stolpersteine binnengehaald

De Haagse VVD en ChristenUnie/SGP ontvingen een verzoek van nabestaanden van Haagse slachtoffers om 7 Stolpersteine te plaatsen in onze stad. Maar de kosten van 132 euro per steentje konden de initiatiefnemers niet zelf betalen. In plaats van een ruimhartige gemeente te zijn heeft de gemeente Den Haag besloten om de gedenkstenen niet voor zijn rekening heeft willen nemen. ChristenUnie/SGP en de Haagse VVD legden zich er niet bij neer en zijn samen een inzamelactie gestart.

Lotte van Basten Batenburg, fractievoorzitter van de Haagse VVD: “Overweldigend en mooi dat het binnen een paar uur is gelukt om het benodigde bedrag binnen te halen! We willen alle gulle donateurs bedanken voor hun bijdrage. We zijn dankbaar dat we op deze manier de 7 Haagse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog blijvend kunnen herinneren en gedenken.’’

Simon Fritschij, fractievertegenwoordiger voor de ChristenUnie/SGP: ‘’Het laat zien dat het belang van gedenken en herdenken breed wordt gedragen in onze stad. Daar zijn we heel blij mee! Eventuele donaties die extra binnenkomen zullen aan de stichting Joods erfgoed Den Haag worden gedoneerd.”

Deel dit op social media