Terug naar nieuwsoverzicht

Stop niet met de speciale aanpak van de Weimarstraat!

Bewoners en ondernemers in de Weimarstraat maken zich zorgen over de toekomst van hun straat. De Weimarstraat heeft lang te kampen gehad met een bedenkelijke reputatie, gekenmerkt door talloze coffeeshops, verkeersdrukte, leegstaande panden, verloedering, een gebrek aan groen en vele (gewelds)incidenten. Het is juist om deze reden dat Den Haag drie jaar geleden begon met een speciale aanpak voor deze straat. De Haagse VVD vindt dat het van cruciaal belang is dat deze speciale aanpak wordt voortgezet.  

Lotte van Basten Batenburg, fractievoorzitter Haagse VVD: “In de periode van 2017 tot begin 2020 zijn er alleen al in de Weimarstraat meer dan 1100 incidenten geweest. Dat gaat van kleine geweldsincidenten tot steekpartijen en een schietincident. Toen hebben burgers aan de bel getrokken: gemeente, help ons! Wij zien dat deze aanpak werkt en dat zouden we vast moeten houden.”

Het dreigende einde van deze speciale aanpak door de gemeente is iets waar de VVD zich sterk tegen verzet. De resultaten en verbeteringen die al zijn bereikt, mogen niet verloren gaan.

Luister hier naar het volledige interview met Lotte van Basten Batenburg:

Deel dit op social media