Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD wil dat de Pier een plek wordt waar je geweest moet zijn als je Scheveningen bezoekt.

De Haagse VVD ziet een mooie toekomst van Scheveningen-Bad voor zich met daarin een glansrol voor de Pier. Raadslid en Scheveninger Rutger de Ridder: “Een nieuwe Pier moet Scheveningen-Bad versterken. Het gaat niet om een nieuw gebouw alleen, maar om het creëren van een nieuwe plek. Iets waardoor mensen denken: ik ga een dagje naar zee, juist in het laagseizoen.” De VVD’er stelt dat zowel Scheveningen als de Scheveningers hiervan profiteren: toeristen worden gelijkmatiger verdeeld over het hele jaar en we maken werk van het sleetse imago van Scheveningen-Bad.

Het VVD-raadslid heeft een duidelijk beeld van wat de Pier moet brengen: “De Pier als prachtige plek voor iedereen die van Scheveningen houdt, zowel toeristen als bewoners! Een avondje uit op de Pier, een hapje eten op de Pier, toeristen uit binnen- en buitenland die blijven slapen op de Pier: het zou prachtig zijn.” In de visie van de VVD worden de toeristen vervolgens verleid om ook een bezoek te brengen aan de vele winkelstraten die Scheveningen rijk is, waaronder de Keizerstraat, Palacepromenade en de Stevinstraat. De Ridder: “We realiseren ons dat dit niet zomaar tot stand komt, maar de Pier kan het begin zijn om het imago van Scheveningen-Bad op te poetsen en de grandeur van de badplaats van weleer te herstellen.”

De Haagse VVD gelooft sterk dat de nieuwe Pier het potentieel heeft om Scheveningen weer op de kaart te zetten als een absolute topbestemming. De Ridder: “Stelt u zich eens voor hoe fantastisch het zou zijn als de Pier het hele jaar door een gevarieerd programma biedt, waardoor Scheveningen jaarrond leuk wordt voor bezoekers.” Daarnaast wil de VVD dat tegelijkertijd ook de Palacepromenade wordt aangepakt: “Door deze twee projecten aan elkaar te verbinden kunnen we het hele gebied transformeren tot een aantrekkelijker Scheveningen.” aldus De Ridder.

Deel dit op social media