Terug naar nieuwsoverzicht

Raadsvergadering van 30 juni: wat we hebben bereikt

Als Haagse VVD proberen we Den Haag elke dag een beetje mooier te maken. We schrijven onze  ideeën en dienen voorstellen in om dat doel te bereiken. We werken met andere partijen aan plannen die het leven van Hagenaren beter maken. Soms halen onze ideeën het niet, maar vaak genoeg kunnen we winsten vieren die ons een stap dichter tot ons doel brengen.

Gisteren, 30 juni 2022, hadden we wederom een raadsvergadering. Wat hebben we bereikt? Een paar voorbeelden:

  •  De motie voor een MKB-toets van raadslid Alexander Roep is aangenomen. Ondernemers gaan voortaan meepraten over nieuwe regels en regelingen. Regels en regelingen worden getoetst om de zinvolle van de zinloze plannen te onderscheiden. Daarnaast worden de haalbaarheid en administratieve lasten getoetst. Op deze manier zorgen we ervoor dat we een MKB-vriendelijke stad worden, want dat is broodnodig.

  • Ons initiatiefvoorstel voor een ondergrondse parkeergarage in Bezuidenhout is aangenomen! We kunnen nu gaan onderzoeken naar de haalbaarheid van een ondergrondse parkeergarage, zodat er ruimte ontstaat op straat om te vergroenen. De Haagse VVD vindt dat er plaats is voor de automobilist in Den Haag. We willen dat er meer inpandig en ondergronds kan worden geparkeerd, zodat we onze kostbare ruimte op straat kunnen gebruiken om de straten mooier te make.

  • De plannen voor de bouw van twee torens in Laak zijn aangenomen. Dit betekent een stap dichterbij de realisatie van het bouwproject dat ook wel ‘The Grace’ wordt genoemd. Dit plan zorgt vooor 1400 extra woningen en we kunnen de straat en de buurt vergroenen en mooier maken. Het is nu een lelijke en grauwe plek. Dit kan en moet anders! We blijven als fractie het project scherp controleren, zodat er genoeg voorzieningen worden gerealiseerd. Met meer woningen moeten er genoeg scholen, huisartsen en winkels zijn, zodat de leefbaarheid op peil blijft. 

 

Deel dit op social media