Ad.nl, donderdag 11 maart 2021

door Ilah Rubio

De stembureauleden in Den Haag krijgen toch geen maaltijd aangeboden van de gemeente tijdens de landelijke verkiezingen, ondanks een motie van de gemeenteraad. De raad wilde zo de lokale horecaondernemers steunen. De Haagse burgemeester Jan van Zanen vindt die steun sympathiek, maar krijgt het niet voor elkaar om snel vegetarische maaltijdpakketten te regelen.

Het leveren van maaltijden ‘op maat’ vraagt volgens hem om ‘een grote logistieke en administratieve organisatie’, die bovendien in korte tijd moet plaatsvinden. Reden voor het niet verstrekken van de maaltijden was dat de Partij voor de Dieren moeite had met het feit dat de gemeentelijke maaltijdboxen niet vegetarisch waren. Omdat dit niet snel geregeld kon worden, werd besloten alle stembureauleden een maaltijdvergoeding van 10 euro te geven.