Terug naar nieuwsoverzicht

“Conclusies onderzoek Amare buitengewoon pijnlijk, cultuurverandering broodnodig”

De Haagse VVD noemt de harde conclusies uit het raadsonderzoek naar Amare buitengewoon pijnlijk. De partij vindt het bovendien confronterend om de onmacht van de raad te zien om grip te krijgen op het dossier. De raad worstelt hoe zij haar controlerende rol kan pakken onder grote politieke druk. Maar ook het college worstelt met de aansturing van dit bijzonder complexe project.

VVD-raadslid Chris van der Helm: “Dit zijn buitengewoon pijnlijke conclusies. Het rapport staat vol met voorbeelden van een bestuurscultuur waar we vanaf willen. Daarom is een cultuurverandering in het stadhuis broodnodig.”

De partij ziet in de aanbevelingen uit het rapport belangrijke opdrachten naar de raad om dit aan te pakken en dankt de enquêtecommissie voor deze scherpe handreikingen en het vele en harde werk.

Van der Helm: “We zien een duidelijke opdracht voor de gemeenteraad om hun controlerende taak te versterken. Hoe pakt de raad haar controlerende positie, hoe weert de gemeenteraad zich tegen zware politieke druk en hoe zorgt de raad dat zij voldoende kennis binnenhaalt.”

De Haagse VVD vindt het belangrijk om met elkaar lessen te trekken over hoe dit cultuurcomplex tot stand is gekomen. Maar Den Haag is ook een prachtig multifunctioneel cultuurgebouw rijker, waar we als stad de komende jaren veel plezier aan gaan beleven.

Deel dit op social media