Terug naar nieuwsoverzicht

Felle afvalstrijd tussen VVD en Hart voor Den Haag

Felle afvalstrijd tussen VVD en Hart voor Den Haag

De politieke partijen VVD en Hart voor Den Haag zijn in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in een felle strijd beland om de vraag welke partij de afvalproblematiek het beste aanpakt.

Vorige week zorgde een actie van de Haagse VVD om met wagens door de stad te rijden om zwerfvuil op te ruimen, voor veel hilariteit én ergernis op internet. De partij had twee busjes gehuurd en vroeg mensen op social media om te melden waar zij afval konden ophalen. Vervolgens werden foto’s geplaatst van raadsleden met papierprikkers in het Statenkwartier, waar zo te zien de straten erg schoon waren.

Richard de Mos van Hart voor Den Haag pakte het daarom vandaag iets groter aan en ging met een echte vuilniswagen op pad in Laak om afval op te halen. In tegendeel tot het Statenkwartier viel daar genoeg op te ruimen. “Met afval en afvalhufters vegen we de vloer aan”, aldus De Mos.

Tekst gaat door onder foto.

Boetes en taakstraffen

Hart voor Den Haag presenteerde eerder een tienpuntenplan om de afvalproblematiek in de wijken aan te pakken. De partij pleit onder meer voor het verdrievoudigen van de boetebedragen, die bovendien bij heterdaadjes direct per pin betaald moeten worden.

De VVD pleit in haar verkiezingsprogramma onder meer voor speciale taakstraffen bij afvalovertredingen in gebieden waar de afvalproblematiek de buurt voor gewone Hagenaars onleefbaar maakt.

Bron: Voorburgs Dagblad | Felle afvalstrijd tussen VVD en Hart voor Den Haag

Deel dit op social media