Terug naar nieuwsoverzicht

“De situatie in de Torenstraat is levensgevaarlijk!”

De Haagse VVD wil dat het college per direct maatregelen neemt om Torenstraat veilig te maken. Uit klachten van buurtbewoners blijkt dat de belijning en de zebrapaden op de Torenstraat in het donker, en zeker in de regen, volkomen onzichtbaar zijn na de herinrichting. Dit levert dagelijks gevaarlijke situaties en bijna-aanrijdingen op. Ook komen automobilisten onbewust en onbedoeld op het fietspad terecht, omdat in de regen het onderscheid tussen fietspad en rijbaan niet te zien is. VVD’ers Lotte van Basten Batenburg en Caroline Peeck stellen schriftelijk vragen aan het college.

De VVD’ers hebben de afgelopen week kop verschillende avonden zelf poolshoogte genomen. En inderdaad, zelfs droog is de belijning bijna niet te zien in het donker. “Je moet een waaghals zijn om daar over te steken in het donker als het regent,” vindt Van Basten Batenburg. “Zodra er een druppel valt, wordt het wegdek een spiegel. De belijning is totaal onzichtbaar en voor je het weet rijd je als automobilist het fietspad op. En, misschien nog wel erger: ook de zebrapaden zijn niet te zien. De situatie in de Torenstraat is levensgevaarlijk!” legt Peeck uit.

Naast problemen in het donker, zijn er meer onveilige situaties ontstaan na de herinrichting. Zo is de kruising met Geest zeer onoverzichtelijk. Als afslaande automobilist kan je bij de kruising met Geest niets zien, omdat door de hoek van de bocht het fietspad automatisch buiten het zicht van de spiegel valt. En oversteken vanaf Geest kan alleen door tegen het verkeer in te rijden. Vanaf het centrum de Torenstraat veilig oversteken ter hoogte van Geest is voor fietsers of voetgangers ook niet mogelijk. De liberalen vragen het college om ook deze situatie veilig te maken. “Iedereen moet veilig kunnen oversteken als ze naar huis of naar hun werk gaan.” aldus Van Basten Batenburg.

Deel dit op social media