Terug naar nieuwsoverzicht

Aanpak Dakloosheid: Raadslid Minke Hofstra spreekt zich uit

In een recent interview met Omroep West heeft raadslid Minke Hofstra haar zorgen geuit over de aanpak van dakloosheid in onze stad. Het gesprek kwam naar aanleiding van groeiende klachten van bewoners in de buurt van woontorens genaamd ‘The Roofs’ aan het Maria Stuartplein. De bewoners van deze torens ervaren veel overlast en maken zich ernstige zorgen over hun veiligheid. 

De inwoners van de woontorens ervaren veel overlast en maken zich zorgen over hun veiligheid. Al geruime tijd worden er mensen in de lobby en het trappenhuis aangetroffen die niet in het gebouw wonen. Ook vinden bewoners afval en uitwerpselen bij de trap.

Raadslid Minke Hofstra, lid van de VVD-fractie, heeft eerder in De Telegraaf opgeroepen tot actie van het stadsbestuur in de aanpak van dakloosheid. In lijn met deze oproep zal de VVD in de komende raadsvergadering pleiten voor een meerjarenaanpak Dakloosheid. In het huidige voorstel mist de VVD de maatregelen op korte termijn. Dit terwijl veel inwoners op dit moment overlast ervaren. Hofstra benadrukt dat de overlast voor bewoners onacceptabel is en dat de gemeente snel concrete maatregelen moet nemen om de situatie te verbeteren.

Het interview op OmroepWest is hieronder terug te beluisteren:

 

Deel dit op social media