Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD: Maak werk van looproute naar de Haven

Haagse VVD: Maak werk van looproute naar de Haven

Den Haag, 20 juni 2023

De bezem moet door de omgeving rond de Toren van Oud. Dat vinden de Haagse VVD’ers Lotte van Basten Batenburg en Chris van der Helm. De toren zelf wordt na jarenlange leegstand eindelijk weer goed gebruikt. Maar de omgeving van de toren blijft achter en ligt er rommelig bij.

“Als je vanaf het Omniversum of Kunstmuseum komt, of van de kantoren daar in de buurt, loop je via een prachtige route zo het Statenkwartier in en door naar de Haven. Een mooi en gezond ommetje. Maar als het eerste deel een hindernisbaan is en het tweede deel een veredelde parkeerplaats, dan haken de meeste mensen natuurlijk af. Dat is een gemiste kans, ook voor de horeca op de Fred en in de Haven,” aldus Van Basten Batenburg. De liberalen willen dat het college aan de slag gaat om een fietsenstalling te maken en de rommel op te laten ruimen.

Rond de toren staan hekken, geparkeerde fietsen en scooters op het wandelpad en de stenen die de rubberen matten op hun plek moeten houden veroorzaken struikelgevaar voor wandelaars. Raadslid Van der Helm: “Overal staan hekken en je breekt je nek over de stenen op die rubberen matten. Op het pad zelf struikel je over de fietsen. Er is werk aan de winkel.”

De afgelopen jaren is er veel ten positieve veranderd aan de Toren van Oud en de omgeving van deze markante toren. De toren zelf is gerenoveerd en het pad van het Mandela-standbeeld naar Europol is in stijl van de omgeving opgeknapt. Daarmee is een aantrekkelijke wandelroute ontstaan. De Haagse VVD wil dat mensen met een aantrekkelijke looproute worden verleid om door te lopen, langs de Toren, over de Prins Mauritslaan richting de Scheveningse Haven. Daarvoor moet de troep rond de Toren van Oud worden opgeknapt, en daarna de Prins Mauritslaan aantrekkelijk worden gemaakt. Voor de opknapbeurt van de Prins Mauritslaan ligt er een mooi plan uit de wijk bij het college.

Deel dit op social media