Terug naar nieuwsoverzicht

Nu of nooit voor Benoordenhout

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling) heeft dinsdag namens de Haagse gemeenteraad ingesproken bij de gemeenteraad van Wassenaar. Dit naar aanleiding van een motie van VVD-raadslid Rutger de Ridder. De Ridder: “de wethouder heeft als opdracht gekregen een verzoek over te brengen aan de collega’s van de buurgemeente om pas op de plaats te maken met nieuwbouw aan de grens van Benoordenhout. Het is nu of nooit voor Benoordenhout.’

Wassenaar sprak dinsdag over het bestemmingsplan voor het gebied op het ANWB-terrein. Hoewel het grondgebied van de buurgemeente is, wordt het omringd door het Benoordenhout. Maar doordat het niet op grondgebied van Den Haag ligt, hebben Haagse omwonenden amper iets te zeggen over de nieuwbouw die hier moet komen.

De Ridder zegt alles in te willen zetten om de bewoners een hart onder de riem te steken: “De motie is ingediend, omdat het belangrijk is dat Van laat zien aan de bewoners van Benoordenhout: ik ben er ook voor jullie”.

De stemming bij de gemeenteraad van Wassenaar is uitgesteld. Over twee weken wordt er naar verwachting gestemd over het bestemmingsplan.

Het hele interview met De Ridder luisteren? Dat kan o.a. op Spotify:

Deel dit op social media