Terug naar nieuwsoverzicht

Politici in campagnetijd geveld door corona: ‘Heel zuur’

Politici in campagnetijd geveld door corona: ‘Heel zuur’

Debat Bezuidenhout
DEN HAAG – De campagnetijd voor de gemeenteraadsverkiezingen is in volle gang. Haagse politici zijn druk met flyeren op straat en doen allerlei debatten in de stad. Maar het is ook nog steeds coronatijd, dus het onvermijdelijke is gebeurd: een aantal politici heeft corona. ‘Heel zuur’, zegt Lesley Arp (lijsttrekker van de SP).
Arp had maandagochtend een positieve test. ‘Ik zie nog meer mensen uit het debatcircuit die geveld zijn.’ Zaterdagmiddag deed Arp nog een debat in Bezuidenhout. Daar was ook Tim de Boer van de Haagse Stadspartij. Ook hij heeft nu corona. ‘Ik voel me wel ziek.’
Zowel Arp als De Boer hadden nog allerlei debatten op het programma staan deze week. ‘Ik zou naar ZuidWest gaan, daar had ik erg naar uitgekeken en ben ik veel mee bezig geweest.’ Rick Hoefsloot (de nummer twee van de SP) gaat Arp vervangen. Voor andere debatten zoekt de SP nog vervanging. ‘Het Popdebat ga ik helaas cancelen.’

Hersenschudding én corona

Ook VVD-lijsttrekker Anne Mulder is besmet. Hij was niet bij het debat in Bezuidenhout, want hij was gevallen. ‘Ik heb ook nog een hersenschudding opgelopen door een ongelukkige val bij het flyeren’, laat hij Den Haag FM weten.
Dat betekent dat ook de VVD vervanging moet regelen. ‘Het is heel naar voor de debatten’, zegt Lars Benthin van het campagneteam van de partij. Dinsdag zou Mulder met Robert van Asten (D66) en Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) in debat bij het Haagsch College in Nieuwpoort. ‘Daar gaat Kavita Parbhudayal heen’, zegt Benthin.

‘Gekke campagne’

Ook De Boer moet debatten afzeggen. ‘Ik baal enorm dat ik niet deze laatste week mee kan helpen op straat en in de zaaltjes. Ik zou deze week nog minimaal drie debatten doen. Dus daarvoor zijn we nu vervangers aan het vinden’, zegt De Boer. ‘Het is wel een gekke campagne zo.’
Arp gaat nu vijf dagen in isolatie en hoopt in het weekend weer debatten te kunnen doen. ‘Ik hoop dat ik zaterdag naar het Omroep West-debat kan. Ik zou het wel tof vinden als ik erbij kan zijn. Maar als ik nog klachten heb ga ik niet.’
Met alle debatten en andere campagneactiviteiten gaat het hard. Volgens Arp is er elke dag wel iets geregeld voor kandidaten van politieke partijen. ‘De overheid zei: Het kan allemaal weer. Dan zie je maar dat het snel overspringt, ondanks drie vaccinaties’, zegt Arp.

Deel dit op social media