Terug naar nieuwsoverzicht

Minke: ‘De bodem is bereikt, er moet worden ingegrepen’

Kinderdagverblijven moeten alleen nog maar kinderen mogen aannemen die gevaccineerd zijn. Dat is de oproep van de VVD aan wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA, Jeugd). Eerder deze week bleek dat de vaccinatiegraad in Den Haag soms meer dan dertig procent lager ligt dan noodzakelijk om uitbraken te voorkomen. In geen enkele wijk wordt meer de minimale 90% gehaald en in sommige wijken zelfs tussen de 59% en 69%. ‘De bodem is bereikt, er moet worden ingegrepen’, zegt VVD-raadslid Minke Hofstra zaterdagochtend tijdens het radioprogramma Spuigasten van Den Haag FM.

‘Wij willen dat de overheid de norm stelt’, aldus Hofstra. ‘Daarom willen wij de wethouder vragen om bij landelijke politiek aan te dringen op verplichte vaccinatie voor kinderdagverblijven. We hebben het hier over de volksgezondheid, er is een kans dat kinderen anders doodgaan.’

De VVD heeft naar aanleiding van het nieuws een spoeddebat over de vaccinatiegraad in Den Haag aangevraagd.

Luister Spuigasten met Minke hier terug:

De vaccinatieplicht staat ook op de agenda van de landelijke politiek. Op 19 maart bericht RTL Nieuws: Er zijn grote zorgen over de dalende vaccinatiegraad in Nederland. De VVD komt daarom met een omstreden wetsvoorstel: er moet een vaccinatieplicht komen voor kinderen op de opvang als de vaccinatiegraad te laag is. De VVD wil dat ongevaccineerde kinderen niet meer welkom zijn op de kinderopvang als de vaccinatiegraad te laag is. De partij denkt nu aan een grens van 90 procent.

Deel dit op social media