Terug naar nieuwsoverzicht

Fractievertegenwoordigers beëdigd

Bij de gemeenteraad van 14 maart 2024 zijn de fractievertegenwoordigers van de Haagse VVD beëdigd. Dit zijn: Albert Tuit, Benjamin Broekhuizen en Evan Clark. Als fractievertegenwoordigers mogen zij nu officieel de fractie van de Haagse VVD vertegenwoordigen in de raadscommissies en werkgroepen.

Eerder zei fractievoorzitter van de Haagse VVD, Lotte van Basten Batenburg, al: “We zijn heel blij dat Albert, Benjamin en Evan ons komen versterken dit komende jaar. Met hun kennis en gedrevenheid zijn ze een waardevolle toevoeging aan ons team en we kijken er naar uit om ze in actie te zien voor een veilig en vrij Den Haag.”

Albert Tuit is geen onbekende in de politiek. Op dit moment is hij werkzaam als politiek assistent voor de Rotterdamse VVD-wethouder Vincent Karremans. Hij zal voor de Haagse VVD actief worden in de commissie ruimte, en samen met raadslid Rutger de Ridder de visie uitzetten hoe we Den Haag elke dag een beetje beter en mooier maken. Met genoeg woningen, maar ook voldoende voorzieningen.

Benjamin Broekhuizen werkt op dit moment voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij zal actief worden in de commissie leefomgeving, waarbij de focus zal liggen op groen, water, riool, bestrating en openbare verlichting.

Evan Clark is public affairsadviseur en zet zich onder andere in voor de gemeente Wijdemeren. Hij zal zich gaan inzetten voor goed afvalbeleid en schone straten, dieren, stadsboerderijen, begraafplaatsen en gladheid.

De Haagse VVD-fractie is van plan om volgend jaar nog een aantal anderen kennis te laten maken met het raadswerk. Daarom is de benoeming van deze drie fractievertegenwoordigers voor een periode van een jaar.

Deel dit op social media