Terug naar nieuwsoverzicht

Initiatiefvoorstel Haagse Kracht

De Haagse VVD uit kritiek op het gebrek aan inspraak van bewoners bij de vestiging van opvanglocaties voor asielzoekers, zorgdoelgroepen of daklozen in Den Haag. Omdat het college dit niet wil aanpassen, heeft de fractie een eigen plan gepresenteerd om buurtbewoners en ondernemers recht te geven op inspraak, voordat het college besluit dat ergens een opvangvoorziening komt. Het initiatiefvoorstel, met de titel: Haagse Kracht, wordt volgend jaar besproken in de gemeenteraad. Van Basten Batenburg: “We willen Hagenaars het vertrouwen geven dat ze verdienen. Wie weet winnen we daarmee ook wat vertrouwen terug.”

De VVD uit kritiek op het gebrek aan inspraak van bewoners bij de vestiging van opvanglocaties voor asielzoekers, zorgdoelgroepen of daklozen in Den Haag. Om deze kwestie aan te pakken, heeft de partij een eigen plan ontwikkeld om de inspraak van bewoners te waarborgen bij het stadsbestuur van Den Haag.

(Tekst gaat verder onder de video)

Het initiatiefvoorstel, met de titel: Haagse Kracht, zegt dat er meer inspraak moet komen voor Haagse inwoners en Haagse ondernemers: ook bij opvang. We willen Hagenaars het vertrouwen geven dat ze verdienen. Wie weet winnen we daarmee ook wat vertrouwen terug.

Lees het voorstel hier:

Initiatiefvoorstel Haagse Kracht

 

Deel dit op social media