Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD over schandalige reactie van gemeente op blinde man: ‘Ga respectvol met je inwoners om’

De Haagse VVD is niet te spreken over de manier waarop de gemeente is omgegaan met de signalen van de heer Duijzer die zijn heup brak door een losliggende stoeptegel. “Het is schandalig. Je vraagt aan een blinde man om aan te wijzen over welke tegel hij is gevallen en poeiert hem vervolgens af als hij dat door zijn blindheid niet kan. Zo ga je als gemeente niet met je inwoners om”, zegt VVD-raadslid Chris van der Helm resoluut.  

De Haagse VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over wat er is gebeurd en roept de wethouder op om zo snel als mogelijk met de heer Duijzer op een respectvolle manier in gesprek te gaan. “Heropen deze casus en kijk wat je voor hem als gemeente kan doen.”

Van der Helm wijst op het coalitieakkoord waarin staat dat ‘de gemeente adequaat reageert op signalen van bewoners als de (sociale) veiligheid in het geding is’: “Dit is een goede aanleiding voor het college om deze afspraak uit het akkoord om te zetten in actie én zo snel als mogelijk slecht onderhouden straten te verbeteren.”   

Doordat de heer Duijzer de tegel waarover hij gevallen is niet kan aanwijzen, geeft de gemeente aan dat zij niet aansprakelijk is en hij ook niet in aanmerking kan komen voor een mogelijke schadevergoeding. Terwijl de heer Duijzer wel veel kosten heeft gemaakt door het ongeval. Daarom wil de Haagse VVD weten hoe de regels rondom de aansprakelijkheidsregeling zijn en of de heer Duijzer, gelet op zijn persoonlijke situatie, niet alsnog in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Deel dit op social media