Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD in het nieuws: ‘VVD pleit voor meer duurzame toiletten in recreatiegebieden’

Zaterdag 1 mei – Algemeen Dagblad

De gemeente Den Haag zou nog voor de zomer meerdere duurzame openbare toiletten in recreatiegebieden, parken en grote speeltuinen moeten plaatsen. Volgens coalitiepartij VVD kan dat als de gemeente goedkopere alternatieven neemt voor de dure openbare toiletten die ze nu op het oog heeft. Hierdoor zouden inwoners en bezoekers op meerdere plekken hun behoefte kunnen doen.

De gemeente heeft onlangs al aangegeven dat zij ieder jaar een toiletunit wil plaatsen die openbaar toegankelijk is. Maar dat vindt VVD-raadslid Ayse Yilmaz niet genoeg. Door de coronacrisis gaan mensen namelijk vaker naar buiten en is er meer behoefte aan openbare toiletten, aldus de politica. ,,Ik zag toen het lekker weer was dat veel mensen hun kinderen in struiken lieten plassen.”

Ook volwassenen doen hun behoeften in de bosjes. Als mensen in de zomer massaal de recreatiegebieden opzoeken, gaat dat veel meer gebeuren. De door de gemeente voorgestelde openbare toiletten zijn te kostbaar en komen ook niet in recreatiegebieden. Yilmaz stelt daarom voor om te kijken naar goedkopere alternatieven, zoals de toiletten van Kazuba. Die hebben alleen zon en wind nodig om te functioneren en zijn goedkoper in onderhoud.

Deel dit op social media