Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD in het nieuws: ‘VVD: Harde aanpak herriemotoren’

Donderdag 27 mei – Tanja Verkaik, De Telegraaf

Te hard scheurende motorrijders die ’een bak aan lawaai produceren, moeten harder worden aangepakt in Den Haag. „Er moeten drie tandjes bij. Die motoren zijn echte lawaaimakers”, zegt VVD-raadslid Det Regts.

„Handhaaf op geluid en snelheid”, zegt Regts. „Als er te hard wordt gereden moet er hard worden ingegrepen door het rijbewijs in te nemen of de motor in beslag te nemen.” De VVD pleit voor apart beleid om de overlast van racende motoren aan te pakken. „Juist nu de motoren weer uit de winteropslag komen. Bewoners van met name de toegangswegen naar Scheveningen en in de badplaats zelf worden hier horendol van.”

Veel klachten

De partij krijgt enorm veel klachten over snelheidsduivels die veel herrie maken en trekt daarom aan de bel. In het actieplan Scheveningen dat onlangs werd gepresenteerd tegen de zomerse overlast, staan al handhavings- en flitsacties op onder meer geluidsoverlast van motoren. Ook werd er een geluidsmeter aangeschaft door de gemeente waarmee de politie efficiëntere metingen kan verrichten op het overtreden van de geluidsnorm bij motoren en auto’s.

„Maar het is te weinig. Koop nog meer van deze geluidsmeters en zet die ook op andere plekken in waar veel motorrijders langsrijden. Waarschijnlijk zijn de aanschafkosten er al na een zomers weekend uit”, stelt het raadslid. Op donderdag kaart Regts dit voorstel aan in een debat van de Commissie Leefomgeving.

Het regent met name klachten vanuit omwonenden van de Waldeck Pyrmontkade, Raamweg en Van Alkemadelaan.

„Heel veel mensen hebben hier last van. Handhaven, handhaven en nog eens handhaven is wat mij betreft de oplossing.” Regts is blij dat er binnen enkele maanden flitspalen worden geplaatst aan de Waldeck Pyrmontkade/Koningin Emmakade en de Vaillantlaan. „Maar alleen een flitspaal is niet genoeg. Er moet direct worden ingegrepen bij overlast en snelheidsovertredingen”, maant zij.

Een campagne gericht op motorrijders is dan ook hard nodig. „Waarschuw al bij binnenkomst van de stad dat te hard rijden wordt beboet met een pakkende slogan. Het lawaai en de snelheid van motoren moet de kop in worden gedrukt”, aldus het VVD-raadslid.

Deel dit op social media