Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD in het nieuws: ‘Pulchri mag geen terras’

Dinsdag 8 juni – Tanja Verkaik, De Telegraaf

Pulchri Studio mag geen tijdelijk terras van de gemeente op het Lange Voorhout in Den Haag bij de door hen georganiseerde beeldententoonstelling. „Kneuterig en provinciaals voor een stad als Den Haag”, vindt VVD-raadslid Det Regts.

Uitbreiding van het bestaande terras van Pulchri Studio in de binnentuin is niet mogelijk, daarom vroeg de vereniging en organisator van de beeldententoonstelling om een tijdelijk terras op het Lange Voorhout zelf. „We zijn er al sinds januari mee bezig”, zegt voorzitter Marieta Reijerkerk van Pulchri Studio. „Dat ligt natuurlijk deels aan coronatijd, maar we vragen ons af waarom er voor de beeldententoonstelling geen uitzondering kan worden gemaakt?” Reijerkerk kreeg van de gemeente te horen dat er al voldoende horeca in de omgeving is gevestigd. „Maar we kunnen gewoonweg al die mensen niet kwijt op ons eigen terras in de binnentuin.”

De gemeente staat tot 1 november een tijdelijke uitbreiding van 25 procent van de terrassen toe om de verloren omzetten door de coronamaatregelen in te halen. „Pulchri Studio kan het huidige terras in de binnentuin niet uitbreiden vanwege ruimte en krijgt hierdoor niet de kans om extra inkomsten te genereren”, zegt Regts, die schriftelijke vragen stelt aan het stadsbestuur.

Zij wijst er ook op dat de Antiek- en Boekenmarkt op het Lange Voorhout wel extra ruimte krijgt voor foodstands en dat ook Theater Diligentia een terras heeft. „Dit is toch te treurig voor woorden?” „Bovendien heeft het Lange Voorhout alles in huis voor een mooi terras. Het heeft de juiste ambiance en zicht op de beelden”, vindt André van Lier, kunstenaar en een van de organisatoren van de beeldententoonstelling Voorhout Monumentaal. „Bovendien hebben we de beeldententoonstelling zelf bekostigd met sponsoren”, legt Reijerkerk uit.

„De stad wordt hier beter en leuker van. Dan vind ik dat de gemeente wel iets soepeler kan omgaan met een terras”, zegt het VVD-raadslid. Reijerkerk hoopt ook op coulantie. „Het gaat niet om een permanent terras, maar alleen tijdens de looptijd van de beeldententoonstelling tot half september. Een uitgiftepunt met koeling en koffiezetapparaat is wel een vereiste vanwege de loopafstanden tot de keuken.” Regts maant het college om met spoed naar de schriftelijke vragen te kijken. „Dit is bij uitstek de plek voor een mooi terras. Hoe leuk is het om hier te zitten met een kop koffie of glaasje wijn?!”

 

Deel dit op social media