Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD in het nieuws: ‘Plan voor XL-testlocatie op Malieveld’

Dinsdag 3 augustus – Tanja Verkaik, De Telegraaf

Er moet een XL-coronatestlocatie komen op het Malieveld in Den Haag. „Nu is is de enige Testen voor Toegang-locatie helemaal weggestopt op een industrieterrein”, zegt VVD-raadslid Judith Oudshoorn. „Het wordt veel te ingewikkeld gemaakt. Wie wil er nou twintig kilometer fietsen naar de andere kant van de stad voor een test?!”

Als de evenementen- en horecabranche weer volop kunnen draaien, moet er voldoende testcapaciteit zijn, vindt ook de Haagse ondernemer Alexander Roep. „Het testen voor toegang moet groots opgezet worden en bereikbaar zijn.” Het Haagse Malieveld heeft volgens Oudshoorn en Roep alles in zich om dé testplek te worden voor de toegang van evenementen.

„Laat testen een feestje worden om fraude tegen te gaan met het tonen van dezelfde QR-codes”, maant Oudshoorn. „Als er een goede testlocatie is binnen handbereik, het liefst met muziek of cultuur erbij, verwacht ik dat de fraude zeker afneemt”, zegt Roep. Hang het bijvoorbeeld vol met schilderijen van kunstenaars die niet konden exposeren of laat muziekbands die lange tijd niet op het podium hebben gestaan, optreden.”

Muziekschool en Evenementenorganisator Ready to Play Rick Jillissen ziet het idee van de Haagse VVD helemaal zitten.

„Wij hebben de contacten, hebben ervaring met het organiseren van evenementen en vinden het idee om Haagse artiesten de kans te geven zichzelf te presenteren, geweldig. Hoe gaaf is het om hen tijdens het testen iets te laten horen van het Haags talent dat er in de stad rondloopt?”

„Wij willen dat als de evenementen- en horecabranche weer volop losgaan dat er genoeg capaciteit is”, zegt Oudshoorn. Een locatie op een centrale plek is een vereiste, vinden de twee. „Je gaat toch niet kilometers fietsen naar een industrieterrein!” Het VVD-raadslid stelt schriftelijke vragen aan het Haagse stadsbestuur over de XL-locatie op het Malieveld. „De overheid moet juist nu faciliteren. Juist omdat de branche het hoofd boven water moet houden. Bovendien kun je ook ondernemers een hapje en drankje laten aanbieden bij de testlocatie.” „Dit is een uitgelezen kans voor Den Haag om zichzelf te profileren als de stad die het testen goed heeft geregeld”, aldus Roep.

Deel dit op social media