Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD in het nieuws: Folderactie GroenLinks is ‘hypocriet’

30 januari – Dagblad070

Het was een berichtje zoals er zoveel in de aanloop naar de Kamerverkiezingen al zijn geweest en ongetwijfeld nog gaan komen. Een politieke partij die laat weten in actie te komen om kiezers te spreken en te overtuigen van het eigen gelijk.

Er leek ook niet veel kwaads in de tweet van GroenLinks-fractievoorzitter Arjen Kapteijns zaterdagochtend waarhij gewapend met een mondkapje was te zien met reclamemateriaal voor zijn partij. ‘Handen uit de mouwen voor de #groenegolf ! Nu gesprekken niet mogelijk zijn, doen we het met folders. Véél folders. #meertoekomst #groenlinks’

Dat was echter geheel tegen het zere been van zowel de fractie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos als die van de VVD. Niet het actievoeren, maar wel de opmerking ‘veel folders’ schoot René Oudshoorn en Judith Oudshoorn behoorlijk in het verkeerde keelgat. Beiden refereerden daarbij aan het besluit van de raad om voortaan met een Ja/Ja sticker te gaan werken waarbij mensen daadwerkelijk moeten aangeven daadwerkelijk huis-aan-huisbladen ern reclamefolders te willen ontvangen. Grote voorvechter van die maatregel, GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren.

“Eerst als GL door heel Den Haag folders en H&H bladen uitbannen, tenzij de ja/ja sticker maar dan wel zelf alle brievenbussen volplempen met Groen Links troep waar niemand op zit te wachten (peilingen) #hypocriet” liet het Hart voor Den Haag-raadslid weten.

Zijn VVD-collega kwam met soortgelijke kritiek: “Even serieus: de huis aan huis bladen waar je de kleine ondernemer mee kan helpen, waar @VVDDenHaag, om vroeg, die wil je niet meer. Maar wel flyeren voor @GroenLinksDH/ @groenlinks ? #hypocriet”

Deel dit op social media