Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD-fractie kiest Lotte van Basten Batenburg als nieuwe fractievoorzitter

Lotte van Basten Batenburg is de nieuwe fractievoorzitter van de Haagse liberalen. Van Basten Batenburg is verheugd met het vertrouwen en gemotiveerd om met de fractie aan de slag te gaan om de uitdagingen in Den Haag aan te pakken en de stad nog mooier te maken.  

Van Basten Batenburg: “De liberalen vinden het belangrijk dat Hagenaars zichtbaar gaan merken dat wijken worden opgeknapt, buurten veiliger zijn en de straten schoner en groener zijn geworden. Daarnaast willen we dat Hagenaars en Haagse ondernemers merken dat de gemeente er voor hen is en meedenkt. 

Voor Den Haag staat in de komende jaren een enorme klus te wachten. “We willen dat Hagenaars fijn en veilig kunnen wonen, dat hard wordt afgerekend met criminaliteit en dat de financiën op orde komen. Daar ga ik mij als fractievoorzitter, samen met de Haagse VVD, hard voor maken”, vertelt Van Basten Batenburg.   

Om dat doel te bereiken moet er worden samengewerkt met de Hagenaars. “Waar maken zij zich zorgen over? Wat gaat er goed en wat kan er juist beter?” Volgens Van Basten Batenburg is het van groot belang dat het coalitieakkoord samen met de stad wordt uitgevoerd: “Daarom is het belangrijk dat niet alleen de raad controleert of dat goed gaat, maar dat de Hagenaars daar actief in worden meegenomen.” 

Van Basten Batenburg kijkt er dan ook naar uit om samen met de Haagse VVD-fractie aan de slag te gaan: “Goede ideeën voor onze stad zijn altijd welkom. Of ze nu vanuit de coalitie, de oppositie of de Hagenaars zelf komen.” 

 Naast de fractievoorzitter heeft de Haagse VVD Chris van der Helm aangewezen als vicevoorzitter en blijft Rutger de Ridder penningsmeester.

 

 

 

Deel dit op social media