Terug naar nieuwsoverzicht

De Noordboulevard moet de gezelligste plek aan de kust worden.

De Haagse VVD wil dat de Noordboulevard de gezelligste plek aan de kust wordt. Daarom presenteert de partij een initiatiefvoorstel dat gericht is op het creëren van gezelligheid en levendigheid om zo het hele jaar door mensen naar de boulevard te trekken. Raadslid Rutger de Ridder: “Het is de hoogste tijd om leven in de Noordboulevard te blazen. Daarom komt de Haagse VVD met een initiatiefvoorstel getiteld ‘Leven in de Noordboulevard’. Met een doelgericht actieplan kunnen we de dit deel van Scheveningen omtoveren tot een niet te missen trekpleister, ook op grijze dagen”.

Het actieplan van de Haagse VVD bestaat uit 10 punten. Zo wil de Haagse VVD onder andere dat het paviljoen de publiekstrekker wordt die is beloofd en moet leegstand van de panden worden tegengaan. Dit zou onder andere kunnen door tijdelijke invulling makkelijker te maken. De gemeente kan hieraan bijdragen door de drempels voor tijdelijke invulling zo laag mogelijk te maken en bijvoorbeeld (startende) bedrijfjes, musea of makers van kunst koppelen aan de eigenaren van tijdelijke leegstaande ruimte. Dat zorgt voor sfeer en gaat leegstand tegen.

De Ridder: “We zien volop kansen om de Noordboulevard een bruisende plek te maken op mooie, maar ook op grijze dagen. Wat hiervoor nodig is, zijn investeringen in leuke activiteiten, het binnenhalen van nieuwe winkels om leegstand tegen te gaan en het promoten van dit deel van de stad. Natuurlijk niet op eigen houtje, maar samen met vastgoedeigenaren, ondernemers en bewoners. Samen moeten we ervoor zorgen dat het aanbod bij de Noordboulevard jaarrond attractief is.”

Het topstuk van de nieuwe Noordboulevard moet wat de Haagse VVD betreft een nieuw Schevenings icoon worden. Dit nieuwe beeld of beeldengroep moet een plek zijn die je niet kan overslaan als je Scheveningen bezoekt. De Ridder: “Een plek waar je op de foto wil. Waar je langs moet zijn geweest na een bezoek aan Scheveningen en tegelijkertijd een icoon waar ook Scheveningers trots op zijn. Een aanwinst voor Scheveningen en voor de Noordboulevard.”

Dat de gemeente een rol zou gaan spelen voor het verlevendigen van de Noordboulevard is verre van uniek. Op talloze plekken in de stad helpt de gemeente bewoners en ondernemers een handje met het levendig maken van pleinen, straten en buurten. De Ridder: “Het is tijd dat de gemeente ook bij de Noordboulevard een actieve rol gaat spelen. Er is zoveel mogelijk, zeker als we een beetje creatief zijn. Haal bijvoorbeeld een deel van de Haagse markt een keer per jaar naar de Noordboulevard. Biedt grotere evenementen actief een dependance aan. Haal festivals buiten het strandseizoen naar Scheveningen, door actief mee te werken. Creëer extra sportplaatsen en zorg dat er letterlijk muziek gemaakt wordt. Er is zoveel mogelijk, maar we moeten de kansen wel met elkaar pakken.”

 

Het initiatiefvoorstel vind je hier.

Deel dit op social media