Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD: ‘Alles uit de kast tegen verkeerschaos. Zet in op innovatie!’

Het woud aan gele omleidingsborden langs de Haagse wegen is voor een deel gesnoeid. Ook zijn er pijlborden aangepast. Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van de Haagse VVD. 

De afgelopen maanden ergerden Hagenaars zich groen en geel aan de werkzaamheden in de stad. Op allerlei plaatsen waren wegen opengebroken en omleidingen ingesteld. Automobilisten zijn langer onderweg, passen hun werktijden aan en zelfs fietsers moeten geregeld weer een andere route nemen. 

Volgens wethouder Robert van Asten zijn de werkzaamheden noodzakelijk voor de stad, maar liep de planning ongelukkig in de soep doordat er problemen zijn met arbeidskrapte en leveringsproblemen voor de benodigde materialen. Daardoor overlapten werkzaamheden, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was. Dit leidde tot overlast voor de automobilist, of zoals de gemeente het netjes probeert te omschrijven: ‘waardoor de hinderervaring op straat toeneemt’.

Ook waren er klachten over de omleidingsroutes. Het aantal gele borden was onoverzichtelijk groot en de routes zouden niet altijd kloppen. Inmiddels is dus een deel van de borden weggehaald, verplaatst en zijn er pijlen aangepast, zodat de omleiding logischer is.

 

Hulpdiensten

De Haagse VVD wil dat er nog meer gebeurt. Raadslid Alexander Roep wil dat de verkeerschaos serieuzer wordt aangepakt. ,,Loodgieters, winkeliers, bakkers: ze zijn allemaal afhankelijk van een goede doorstroom in de stad. Dan hebben we het nog niet eens over de hulpdiensten die met spoed ter plekke moeten zijn.”

De liberalen willen dat er meer technologische oplossingen gezocht worden. Het idee van een Haagse verkeersapp ziet wethouder Van Asten echter niet zitten. Daarom pleit de VVD voor meer samenwerken met techbedrijven als Google, om automobilisten meer inzicht in het verkeer te geven. ,,De stad groeit en is in ontwikkeling”, aldus Roeps collega Frans de Graaf. ,,Dit zal niet de laatste keer zijn dat er verkeerschaos heerst. Inzetten op innovatie is daarom een noodzakelijke oplossing voor de korte én lange termijn. 

Bron: https://www.ad.nl/den-haag/jungle-van-omleidingsborden-aangepast-vvd-wil-meer-actie-zal-niet-laatste-keer-verkeerschaos-zijn~a1989514/

Deel dit op social media