Terug naar nieuwsoverzicht

Dagblad 070: Kandidatenlijst VVD ongewijzigd goedgekeurd door leden

De kandidatenlijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is vanavond door de leden ongewijzigd goedgekeurd.

Van de huidige zeven leden tellende VVD-fractie in de Haagse gemeenteraad keren vijf personen in ieder geval niet terug: Judith Oudshoorn-van Ginderen, Jan Pronk, Det Regts, Remco de Vos en Ayse Yilmaz. Lijsttrekker Anne Mulder zei eerder al content te zijn met het nieuwe team. “Het zijn mensen met ervaring die een overtuigend persoonlijk verhaal hebben. Ik kan niet wachten om met dit team de campagne in te gaan. Niet schreeuwen, maar handen uit de mouwen. Geen loze woorden, maar doen.”

Na lijsttrekker Mulder staat zorgwethouder Kavita Parbhudayal op nummer twee. De hoogste nieuwkomer is Lotte van Basten Batenburg op de derde plek. Zij was bestuursadviseur bij de gemeente Den Haag en werkt nu bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Uit de huidige fractie staan fractievoorzitter Frans de Graaf en Chris van der Helm op plek vier en vijf. Zij worden gevolgd door nieuwe gezichten zoals horecaondernemer Alexander Roep op plaats zes en Caroline Peeck op de zevende plek. De laatstgenoemde houdt zich vooral bezig met de gezondheid van jongeren.

Top 15

Vervolgens staat op plaats acht oud JOVD-voorzitter Rutger de Ridder en op plek 9 juriste Minke Hofstra. De top tien is compleet met nieuwkomer Anthony Uduba, een finance professional die werkt voor de Rijksoverheid. Plaats 11 en 12 zijn bestemd voor voormalig Dronts raadslid en commercieel directeur bij trainingsbureau Kenneth Smit Martin van den Goorbergh en Cock Jol. De laatste naam is niet onbekend in Den Haag: vanuit het voetbal en als leraar Duits. Directeur fraude helpdesk Marloes Kolthof heeft plaats 13 toegewezen gekregen. Plek 14 is bestemd voor politieman Michel Theeboom. De top vijftien wordt compleet gemaakt door Noud Dumoulin.

 

Bron: https://dagblad070.nl/Politiek/kandidatenijst-vvd-ongewijzigd-goedgekeurd-door-leden

Deel dit op social media