Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD ‘Flitsbezorgers niet in winkelstraten’

De fracties van de ChristenUnie/SGP en de VVD in de Haagse gemeenteraad willen flitsbezorgers gaan weren uit winkelstraten. Ze dienen daarvoor een motie in bij de gemeenteraadsvergadering.

Flitsbezorgdiensten zorgen volgens de partijen voor veel irritatie. Raadsleden Judith Klokkenburg van ChristenUnie/SGP en Judith Oudshoorn van de VVD vinden dat het tijd is om in te grijpen. “Ik mis regie van de gemeente om de overlast tegen te gaan die flitsbezorgdiensten veroorzaken”, zegt Klokkenburg. “Laat de gemeente de regie terugpakken door goed te handhaven op de bestemmingsplannen, zodat de flitsbezorgdiensten uit onze winkelstraten verdwijnen.”

“De overlast die deze bezorgdiensten met zich meebrengen is groot”, zegt Oudshoorn. “Zoals rondhangende bezorgers, afgeplakte winkelramen en kriskras geparkeerde elektrische fietsen die de stoep blokkeren. En dan heb ik het nog niet over de gevaarlijke verkeerssituaties die ontstaan door de prikkel om binnen tien minuten de boodschappen te bezorgen. Dit moeten we niet willen in het centrum van onze stad.”

Industrieterreinen

Een eerste stap om de overlast te beperken is volgens Klokkenburg het weren van de flitsbezorgdiensten uit winkelstraten. Omdat die niet toegankelijk zijn voor gewoon winkelpubliek, zijn het geen normale supermarkten maar bezorgdiensten. “En die mogen zich niet vestigen in winkelstraten, maar moeten uitwijken naar industrieterreinen”, aldus Klokkenburg.

Daarom moet de gemeente ingrijpen vindt ook Oudshoorn. “Winkelstraten zijn belangrijk voor de aantrekkelijkheid van een wijk. Wij willen mooie en aantrekkelijke winkelgebieden, waar de detailhandel kan floreren en waar klanten zich welkom voelen. Daar horen afgeplakte magazijnen van flitsbezorgdiensten niet thuis. Vestig de magazijnen op industrieterreinen.”

Bron: https://dagblad070.nl/Politiek/cusgp-en-vvd-flitsbezorgers-niet-in-winkelstraten

Deel dit op social media