Terug naar nieuwsoverzicht

VVD pleit voor Bos op Poten

Het ’versteende en desolate Loosduinse Hoofdplein’, het hart van Winkelcentrum Loosduinen, is de VVD een doorn in het oog. Daarom pleit de partij voor een ’bos op poten’ om de boel op te fleuren. „De wekelijkse woensdagmarkt mag hier niet onder lijden. Het gaat om bomen in bakken die voor de markt kunnen worden weggereden”, zegt raadslid Martin van den Goorbergh.

Het aanpassen van de winkelluifels en de metamorfose van het plein zijn nog altijd niet afgerond. „De bewoners en ondernemers wachten hier al heel lang op. Dat zorgt voor onvrede”, wijst het raadslid. Daarom vindt de VVD het tijd voor een gebaar richting bewoners en ondernemers. „Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor de aanpak en vergroening van de buitenruimte. Er is dus geld voor een verrijdbaar bos”, zegt Van den Goorbergh. Het Bos op Poten dat nu in Rotterdam staat, is volgens hem een mooi voorbeeld. Sinds vorig jaar staat er een tijdelijk bos op het Handelsplein in de Maasstad. „Een mooi initiatief dat hier goed past. De bomen kunnen plaatsmaken voor de markt. Tegelijkertijd is het fris, vrolijk en wordt het plein vergroend.”

Het plein is nu, op de wekelijke marktdag na, niet aantrekkelijk”, meent het raadslid. „Er zijn plannen voor verticaal groen bij de parkeergarage, maar verder zijn er nog geen concrete plannen. Daarom dien ik aankomende raadsvergadering een motie in voor een permanent bos op poten op het Loosduinse Hoofdplein.

„Klinkt heel interessant”, stelde wethouder Nur Icar vorige week in een commissievergadering, die het idee wil doorspelen aan de wethouder Buitenruimte. Dat duurt Van den Goorbergh te lang. Daarom dient hij aankomende donderdag tijdens de raadsvergadering een motie in om dit voor elkaar te krijgen”, aldus het raadslid.

Deel dit op social media