Terug naar nieuwsoverzicht

Afvalkaravaan van VVD Den Haag zorgt voor hilariteit en ergernis

Afvalkaravaan van VVD Den Haag zorgt voor hilariteit en ergernis

Een actie van de Haagse VVD om met afvalwagens door de stad te rijden om zwerfvuil op te ruimen, zorgt voor veel hilariteit én ergernis op internet.

De partij plaatste vanochtend een foto van twee busjes op social media met daarop posters met de tekst ‘Sneller afval opruimen’ en het partijlogo. “Ziet u deze busjes rijden. En heeft u afval zien staan? Meld het ons via de socials, dan halen wij het op!”, schrijft de partij erbij. Op foto’s die de VVD later plaatste, is te zien dat de papierprikkers als eerste werden ingezet in het Statenkwartier, waar zo te zien de straten erg schoon waren.

Wie veegt me op?

Fractievoorzitter Lesley Arp van de SP reageert: “Mijn vriend zei net: ‘wel logisch dat ze die actie niet in Laak hebben gedaan. Daar krijg je die bus überhaupt nergens geparkeerd’.” Raadslid Tim de Boer van de Haagse Stadspartij kan er ook nog wel om lachen: “Wie veegt me op…?” Maar De Boer reageert ook minder lacherig: “Jezus Christus. Al jaren niet thuis geven voor een betere aanpak van de afvaloverlast. En nu dit… Nou Laak, Transvaal, Moerwijk, Schilderswijk etc. Maak er gebruik van!”

Andere Hagenaars zien de lol er juist niet van in. Zo schrijft Iwan Rosiek op Twitter: “Beste VVD Den Haag, ik ruim samen met andere Hagenaars al jaren vuil op in de Schilderswijk en omgeving en ik ben jullie nog nooit tegengekomen. Ik heb zelfs protestdemonstraties georganiseerd voor een schonere stad met name Transvaal en jullie waren in geen velden te bekennen.”

Het Twitteraccount Radilaak – bijgehouden door buurtbewoners uit Laak – laat ook van zich horen: “Nou VVD Den Haag, rij gerust een rondje Laak, er ligt genoeg. Maar niet éénmalig voor de verkiezingen dan hè. Want we willen niet een dag of een paar weken schone straten maar gewoon het grootste deel van de tijd zoals ook in andere wijken!” Een andere buurtbewoner sluit zich daarbij aan: “Ja, daar hoef je niet voor te bellen. Je breekt de nek over de troep. Weet de VVD veel, die komen nooit in die wijken.”

Bron: Dagblad070 | Afvalkaravaan van VVD Den Haag zorgt voor hilariteit en ergernis

Deel dit op social media