Terug naar nieuwsoverzicht

Schriftelijke vragen: Geen rondje Leyweg voor parkerende bewoners

Het kan zo gemakkelijk zijn: na het halen van zware boodschappen even stoppen bij de ingang van het appartementencomplex, waarna de een de boodschappen wegbrengt en de ander de auto gaat parkeren in de bewonersparkeergarage. Voor bewoners in het Haagsche Kwartier aan de Escamplaan is dat echter helaas niet zo eenvoudig.

Dit komt door het geldende inrijdverbod op het nabijgelegen deel van de Escamplaan, dat met camera’s gehandhaafd wordt. De bewoners moeten dus over de Leyweg ofwel via de Volendamlaan, Oude Haagweg en Houtwijklaan naar de Escamplaan rijden, ofwel via de Meppelweg en Dedemvaartsweg.

Het kleine stukje van de ingang van de appartementen naar de bewonersparkeergarage verandert zo in een rondje door de wijk van tien minuten. De Haagse VVD vindt dit onwenselijk: het is onhandig voor bewoners en met het rondje van de wijk is de doorstroming en het milieu ook niet geholpen, wat nu juist het aangegeven doel was van het inrijdverbod. Het is niet alleen vervelend voor de bewoners, maar ook voor de doorstro­ming en het milieu. En dat was nou juist het doel van het inrijver­bod

Het AD heeft hier een artikel over geschreven, dat vind je hier

Fractievertegenwoordiger Benjamin Broekhuizen stelt daarom de volgende vragen aan het college:

  1. Is het college het met de Haagse VVD eens dat het onwenselijk is dat bewoners een rondje door de wijk moeten rijden als zij van de ingang van het appartementencomplex naar de bewonersparkeergarage willen gaan?
  2. Heeft het college signalen van bewoners in het Haagsche Kwartier ontvangen over het moeten omrijden voor de bewonersparkeergarage? Zo ja, wat heeft het college hiermee gedaan?
  3. Is het college bereid deze bewoners in het Haagsche Kwartier een ontheffing te verlenen voor het inrijdverbod op de Escamplaan, zodat zij in het vervolg gemakkelijker hun eigen parkeergarage kunnen bereiken? Zo nee, waarom niet? Is het college in dat geval bereid naar een andere oplossing te zoeken om te voorkomen dat deze bewoners om moeten rijden?
  4. Is het college in bredere zin bereid mee te denken over bijvoorbeeld ontheffingen voor bewoners en ondernemers die te maken hebben met onredelijke uitwerkingen van met pollers of camera’s afgesloten wegen? Zo nee, waarom niet?

Deel dit op social media