Terug naar nieuwsoverzicht

Na motie VVD: Ook voor ondernemers Hoefkade een ontheffing

Ondernemers bij de Hoefkade krijgen, net als de bewoners, een ontheffing als de pollers worden vervangen voor camera’s. Een voorstel van de VVD hierover is bij de gemeenteraad van 30 mei aangenomen.

Sinds de verkeersafsluiting in 2020 op de Hoefkade en de Parallelweg is ingegaan, moeten zowel ondernemers als bewoners flink omrijden. Dit leidt dagelijks tot extra reistijd en frustratie. Hoewel bewoners volgens plannen van het college een ontheffing kunnen krijgen, wilde het college ondernemers niet dezelfde uitzondering geven. De Haagse VVD vond dit onacceptabel en diende daarom een motie in om ook voor ondernemers een ontheffing te regelen.

Caroline Peeck: “Dit is goed nieuws voor de ondernemers op en rond de Hoefkade. De ondernemers daar worden nu meegenomen worden in de plannen. De herinrichting van de Hoefkade is een verbetering voor de buurt, maar het is cruciaal dat ondernemers hierbij niet vergeten worden. Zij zijn essentieel voor het verdienvermogen van onze stad. Het college ziet ondernemers vaak over het hoofd. Deze motie zorgt ervoor dat zij niet buiten de boot vallen.”

Deel dit op social media