Noud Dumoulin

Algemeen

Raadslid

Portefeuille:

  • Duurzaamheid
  • Milieu

 

Stadsdeel Binkchorst en Segbroek

Bio

Wie ben ik?

Ik ben Noud Dumoulin en in 2018 ben ik komen wonen in Den Haag voor mijn eerste baan na mijn studie. Inmiddels heb ik al in een aantal Haagse wijken mogen wonen: het Regentesseplein, Binck Eiland en ik woon nu samen met mijn vriendin in de Heesterbuurt.

Den Haag is de stad die mij veel heeft gegeven en waar ik mijn draai heb gevonden: mijn eerste echte baan, mijn eerste zelfstandige woning, mijn eerste koophuis en ook mijn relatie hebben hun oorsprong in deze stad. Daarom ben ik blij dat ik nu de kans heb gekregen om wat terug te doen: voor Den Haag en haar inwoners.

Wat ik doe in de raad?

Ik ben raadslid voor de VVD voor de thema’s Duurzaamheid en Milieu en ik ben aanspreekpunt voor de Binckhorst en Segbroek. Donderdag vind je mij waarschijnlijk op het stadhuis voor de commissiedebatten Leefomgeving of natuurlijk bij de gemeenteraadsvergaderingen. Maar het liefst ga ik naar buiten om te spreken met stadsgenoten en te horen over bewonersinitiatieven, experts en wie er nog meer met me wil spreken. Samen maken we de stad beter!

Wat zijn mijn speerpunten?

De gemeente moet goed luisteren naar en samenwerken met haar inwoners. De transitie naar een duurzame stad is een belangrijke, maar ingrijpende operatie. Het is belangrijk dat we nu de juiste keuzes maken die de operatie haalbaar en betaalbaar maken voor iedereen, ook op de lange termijn, en die kan rekenen op de steun van onze stadsgenoten. Gelukkig zijn er heel veel initiatieven van individuele bewoners en groepen, ook voor verduurzaming, die precies dat voor ogen hebben. Het stadhuis moet dat stimuleren en beantwoorden met vertrouwen en duidelijke kaders, want vanuit die samenwerking komen de beste en gedragen opties voor de verschillende wijken tot stand.

Mijn favoriete plek in Den Haag is…

De Binckhorst is voor mij een speciale plek, zeker omdat ik daar mijn eerste huis heb kunnen kopen. Toen ik daar woonde heb ik zelf kunnen zien dat er enorm veel gebeurt op dit voormalig industrieterrein op alle gebieden, waaronder duurzaamheid, en de betrokkenheid en energie van de mensen die er nu al wonen is enorm. Dit wordt echt een supermooi stukje Den Haag!

Wij nemen actie.

Doe jij dat ook?