Terug naar nieuwsoverzicht

Noud Dumoulin volgt Chris van der Helm op als raadslid

De Haagse VVD verwelkomt Noud Dumoulin als nieuw raadslid. Dumoulin volgt Chris van der Helm op, die vorige maand na meer dan 14 jaar zijn afscheid van de Haagse gemeenteraad aankondigde.

Dumoulin werkt op dit moment als senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Over het raadswerk zegt Dumoulin: “Ik kijk ernaar uit om mij in te zetten voor de stad Den Haag. Ik ga aan de slag met de portefeuille ‘verduurzaming’. Een portefeuille die leeft in de stad en waar veel kansen liggen. Zo zorgt het verduurzamen van je huis niet alleen voor minder uitstoot, maar ook voor een lagere energierekening: een win-win. Het blijft belangrijk dat de aanpassingen die we vragen betaalbaar blijven voor gezinnen en ondernemers. Zoals Chris zo mooi zei: ‘wel groen, niet gek.’. Die lijn zet ik voort.”

Fractievoorzitter Lotte van Basten Batenburg: “We gaan Chris natuurlijk enorm missen, als onze nestor en ons historisch geweten. Maar we zijn erg blij dat Noud de fractie komt versterken als opvolger. Ik ben ervan overtuigd dat Noud met een frisse blik naar de uitdagingen in de stad kijkt en zich vol enthousiasme gaat inzetten om Den Haag elke dag een beetje beter te maken.”

Van der Helm neemt bij de raad van 25 april afscheid. In verband met zijn werk wordt Dumoulin een raad later, tijdens de gemeenteraad van 30 mei, geïnstalleerd als raadslid.

Deel dit op social media