Terug naar nieuwsoverzicht

Houd Veteranendag in Den Haag

De Haagse gemeenteraad wil dat Veteranendag volgend jaar gewoon in Den Haag kan plaatsvinden. “Het college moet alles op alles zetten om te zorgen dat Nederlandse veteranen feestelijk door Den Haag kunnen defileren, ondanks de beperkingen die zullen gelden vanwege de NAVO top,” aldus fractievoorzitter Lotte van Basten Batenburg. Een ruimte meerderheid van de raad sprak zich uit voor de motie van de Haagse VVD.

“Het is fantastisch dat de NAVO top volgend jaar in Den Haag plaatsvindt. Die top hoort thuis in de internationale stad van Vrede en Recht en is een enorme boost voor onze economie,” stelt Van Basten Batenburg. De liberalen vinden het begrijpelijk dat er beperkingen en afzettingen zijn rond de NAVO-top. “Maar Veteranendag is een Haagse traditie geworden die we niet kwijt mogen raken. Daarom moet het college nu al in overleg met de organisatie om te zorgen dat er een oplossing wordt gevonden.”

De Haagse VVD vindt dat Veteranendag uitstekend past de NAVO-top. “Veteranen hebben de vrede en veiligheid gediend. Precies waar de top ook over gaat. Het is mooi dat de raad zo duidelijk is dat Veteranendag in Den Haag moet blijven. Het is nu aan het college om te zorgen dat dit lukt.”

Eind mei werd bekend dat de NAVO-top van 24 tot en met 26 juni 2025 in het World Forum in Den Haag zal zijn. Dit valt samen met Veteranendag, die de traditioneel laatste zaterdag van juni plaatsvindt.

Deel dit op social media