Terug naar nieuwsoverzicht

Het is nu of nooit voor Benoordenhout

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling) moet dinsdag namens de gemeenteraad naar Wassenaar om daar te spreken over het nieuwbouwproject op de plek van het huidige ANWB-hoofdkantoor. Dat staat in een aangenomen motie van de Haagse VVD.  De wethouder moet daar een verzoek overbrengen aan de collega’s van de buurgemeente om pas op de plaats te maken met nieuwbouw aan de grens van Benoordenhout. ‘Het is nu of nooit’, zegt VVD-raadslid Rutger de Ridder.

Wassenaar spreekt volgende week dinsdag over een bestemmingsplan voor het gebied op het ANWB-terrein. Hoewel het grondgebied van de buurgemeente is, wordt het omringd door het Benoordenhout. Maar door deze constructie hebben Haagse omwonenden amper iets te zeggen over de nieuwbouw die hier moet komen.

De Ridder zegt alles in te willen zetten om de bewoners een hart onder de riem te steken: “Het is nu of nooit. Het is belangrijk dat Van Asten inspreekt bij de gemeenteraad van Wassenaar. Daarmee laat je zien aan de bewoners van Benoordenhout: ik ben er ook voor jullie”.

Met 23 stemmen voor en 22 tegen de motie, ziet het er nu naar uit dat de wethouder in Wassenaar moet inspreken om op te komen voor de belangen van de Haagse bewoners.

 

Dat zei raadslid Rutger de Ridder eerder op de dag bij Omroep West:

Deel dit op social media