Terug naar nieuwsoverzicht

Haagse VVD: stop zogenaamde ‘plezierhuwelijken’

De Haagse VVD wil dat het college korte metten maakt met zogenaamde ‘plezierhuwelijken’. Volgens een Zweeds onderzoeksprogramma vinden deze huwelijken zich waarschijnlijk ook in Den Haag plaats. De Haagse VVD wil weten of deze berichtgeving klopt en wil dat het college hard optreedt tegen mensen of instellingen die hieraan meewerken. 

In ‘plezierhuwelijken’ trouwt een man, in ruil voor seks, een zeer korte tijd met een kwetsbare vrouw die in geldnood is. VVD-raadslid Caroline Peeck (woordvoerder integratie, emancipatie) vindt het schokkend dat dit mogelijk ook in Den Haag gebeurt: “Voor deze verderfelijke praktijken is geen plek in onze stad. Mensen die vrouwen op deze manier uitbuiten, hebben niets te zoeken in Den Haag. Ik wil dat het college deze signalen serieus neemt en uitzoekt wat er van waar is.”

VVD’er Lotte van Basten Batenburg (woordvoerder veiligheid): “De gemeente mag niet samenwerken met mensen en instellingen die dit soort misstanden mogelijk maken of oogluikend toestaan. We willen dat iedere samenwerking wordt stopgezet als het waar is. Dat betekent géén geld en géén activiteiten met mensen of instellingen die hierbij zijn betrokken.”

De VVD’ers vragen het college ook ervoor te zorgen dat vrouwen die slachtoffer zijn geworden zich snel en makkelijk kunnen melden bij een vertrouwenspersoon waar ze zich veilig bij voelen. “Het is belangrijk dat de gemeente zorgt dat dit niet kan voorkomen in Den Haag, maar er moet ook oog zijn voor hulp aan mogelijke slachtoffers”, benadrukt Peeck.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5310581/zweden-plezierhuwelijk-sjiitische-moskee-den-haag-prostitutie

Deel dit op social media