Terug naar nieuwsoverzicht

“Naar je werk met een werkende roltrap”

De roltrappen op de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor zijn regelmatig defect. En wanneer ze defect zijn, zijn ze vaak meerdere dagen of zelfs een hele week buiten gebruik. Wanneer de roltrappen buiten werking zijn, levert dit overlast op voor de vele reizigers die dagelijks gebruikmaken van de stations. Het niet functioneren van deze essentiële faciliteiten leidt tot ongemak voor alle tienduizenden forenzen, maar ook voor mensen met een beperking. En naast het fysieke ongemak is dit ook niet goed voor het beeld van Den Haag als toegankelijke en gastvrije stad. .

 

Naar aanleiding hiervan stelt raadslid Caroline de volgende vragen aan het college:

  • Is het college op de hoogte van de frequente en langdurige storingen van de roltrappen op de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor? Zo ja, wat vindt het college deze situatie?
  • Is het college het met de Haagse VVD eens dat defecte roltrappen niet alleen zorgen voor overlast voor de vele reizigers die er dagelijks gebruik van maken, maar ook niet bijdragen aan de uitstraling van Den Haag als toegankelijke en gastvrije stad?
  • Kan het college toelichten hoe vaak en voor welke duur de roltrappen op zowel Den Haag Centraal als Hollands Spoor het afgelopen jaar defect waren en wat de gemiddelde hersteltijd was voor deze storingen?
  • Welke afspraken bestaan er tussen de gemeente Den Haag en de NS of andere betrokken partijen zoals ProRail over het onderhoud en de reparatie van de roltrappen op deze stations?
  • Welke maatregelen worden genomen om de frequentie en duur van de storingen te verminderen en zo het ongemak voor de reizigers te verminderen?
  • Is het college bereid om met de NS en/of ProRail afspraken te maken over beter en sneller onderhoud van de roltrappen, zodat ze minder vaak kapot zijn en sneller gerepareerd worden, en de uitkomsten terug te koppelen aan de raad?

Deel dit op social media