Wijkwandeling Scheveningen: veel deelnemers

Onlangs presenteerde de gemeente plannen met betrekking tot Scheveningen, zowel voor het havengebied als voor Dorp en Bad. Voordat deze plannen in de raad behandeld werden, wilde de VVD-fractie graag weten wat de visie van de Scheveningers daarop was. Daarom organiseerde de fractie een wijkwandeling.

Deze wandeling op vrijdag 18 januari jl. begon met een drukbezochte bijeenkomst in de wijkwinkel aan de Gentsestraat. De Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen bood mede namens acht andere organisaties commentaar op het Masterplan Scheveningen-kust aan.

Fractievoorzitter Anne Mulder zette in het kort de VVD-zienswijze op de ontwikkeling van de stad uiteen. Uitgangspunt is het binden van de samenleving aan de stad, met als kernpunten veiligheid, bereikbaarheid, belastingdruk, werkgelegenheid en wonen. Het stadsdeel Scheveningen slaagt hier goed in, want er zijn weinig verhuizingen en de veiligheid en leefbaarheid worden elk jaar weer voldoende gewaardeerd. Onze woordvoerder Scheveningen, Bart de Liefde, en Anne Mulder beantwoordden een reeks vragen uit de zaal. Vooral de bereikbaarheid van het Zwarte Pad, verkeer en parkeren op Scheveningen en de zorgen over de hoogbouw kwamen aan de orde.

Tijdens de eigenlijke wandeling gingen Anne Mulder, Bart de Liefde, Thessa Oosterholt-Eekhout en een grote groep geïnteresseerden eerst richting tramkeerlus. Hier werden de plannen voor de bouw van woningen op deze plek besproken. Na een kleine discussie wandelde het gezelschap naar de boulevard, waar commentaar werd aangeboden op de plannen voor het busplatform. Bewoners zijn verontrust over de geluids- en stankoverlast en het uitzicht. Ter hoogte van het bekende vissersvrouwtje kregen de fractieleden commentaar over de gevolgen voor het historische centrum van Scheveningen.

Ook de slotbijeenkomst in het Brouwcafé aan de haven was drukbezocht. Onder het genot van een drankje kwamen hier vooral de hoogte van de woontorens, het dempen van de derde haven, de zorgen over de milieusituatie en de (gekraakte) culturele broedplaats ‘De Vloek’ ter sprake.

Angelo Ros