VVD wil opheldering over ‘oerbos’ Valkenboskade

Ayse Yilmaz

Dagblad070, 26 juni 2018

De Haagse VVD wil opheldering van wethouder Richard de Mos (buitenruimte en groen) over mogelijke fraude met gemeenschapsgeld door de groen-aannemer(s) van de gemeente Den Haag. De partij wil dat De Mos opening van zaken geeft naar aanleiding van zijn antwoord op vragen van Dagblad070 over het achterstallig groenonderhoud in het Valkenboskwartier en met name aan de Valkenboskade. De wethouder liet door een woordvoerder optekenen dat de ingehuurde groen-aannemer “een stuk heeft overgeslagen” en dat de groenbeheerder van stadsdeel Segbroek dit vervolgens “ongezien” heeft laten passeren.

Raadslid Ayse Yilmaz van de Haagse VVD reageert geschrokken. “De wildgroei rondom de Valkenboskade is zorgelijk. Achterstallig groenonderhoud zorgt voor een onveilig gevoel, trekt vuil aan en kan zelfs leiden tot verloederde wijken. Dit moet snel opgelost worden. Onze fractie wil van de wethouder weten hoe het kan dat dit stuk groen is ‘overgeslagen’. Ook willen we weten welke afspraken de gemeente heeft met de groen-aannemer en of hier sprake is van nalatigheid. Als dat laatste het geval is, dan wil ik graag van de wethouder weten welke maatregelen hij gaat nemen. Het kan niet zo zijn dat gemeenschapsgeld op deze manier wordt verkwist en bewoners de dupe zijn van het achterstallig groenonderhoud.”

De Haagse VVD wil ook dat bezien wordt of het geld dat de groen-aannemer heeft ontvangen rechtmatig is besteed en of het in andere stadsdelen van Den Haag ook speelt dat groen-aannemer(s) hun verplichtingen niet nakomen. Bij Dagblad070 zijn inmiddels vele reacties van lezers binnengekomen over buurten in Houtwijk, het Bezuidenhout en bij de Neherkade waar ook al tijden niet meer naar het groen-onderhoud wordt omgekeken.