VVD: informatievoorziening Scheveningen moet beter

, Scheveningen

De stroming langs het noordelijk havenhoofd op Scheveningen brengt gevaarlijke situaties met zich mee. De VVD Den Haag houdt zich al langere tijd bezig met de veiligheid op Scheveningen en stelt ook nu vragen om de informatievoorziening te verbeteren.

Vorige week nog moest een man door de brandweer worden gered, doordat hij met de stroming werd meegevoerd en zelf geen mogelijkheid zag hieruit te komen. “Dit incident had waarschijnlijk voorkomen kunnen worden”, zegt VVD-fractievoorzitter Martin Wörsdörfer. “Een betere informatievoorziening waarschuwt bezoekers tijdig over onveilige situaties.”

Tijdens de bespreking van de Programmabegroting 2014-2017 op 7 november 2013 nam de raad het door de VVD Den Haag ingediende amendement aan om extra geld uit te trekken voor een betere informatievoorziening aan watersporters. “Tot op heden heeft het college hieraan nog geen invulling gegeven. De VVD pleitte – en pleit nog steeds – voor een app die badgasten informeert over windsterkte, golfhoogtes en stromingen. Dit draagt tegelijk bij aan een aantrekkelijker watersportklimaat.”

Post voor reddingsbrigade
In 2012 diende de Haagse VVD-fractie vragen in over de onveilige golfbrekers in zee. Het college zegde naar aanleiding daarvan toe de golfbrekers te markeren met waarschuwingsborden. “Niet bij alle golfbrekers staan meer waarschuwingsborden. Die moeten zo snel mogelijk terug worden geplaatst. Dergelijke waarschuwingsborden kunnen ook bij het noordelijk havenhoofd geplaatst worden. Belangrijk is wel dat deze worden onderhouden. En dat het toezicht wordt verbeterd. Bij het noordelijk havenhoofd zou je een extra post voor de reddingsbrigade kunnen creëren, zoals er vroeger was. Sowieso zou het goed zijn om na te denken over de zonering – inclusief het internationaal gebruikelijke vlaggensysteem – waar zwemmers en waar, bijvoorbeeld, (kite-)surfers de ruimte krijgen. De VVD Den Haag werkt aan een initiatiefvoorstel om de strandveiligheid te verbeteren,” aldus Wörsdörfer.

Foto: TijsB – Flickr (cc)

2 reacties op “VVD: informatievoorziening Scheveningen moet beter

 1. Tjerk van kampen

  Hartstikke mooi en belangerijk allemaal. Maar zou de VVD zich niet ook moeten mengen in het probleem op het Zwarte Pad ( en de rest van Den Haag). Jaren lang heeft de gemeente ieder verzoek tot samenwerking en “beleid” van de horeca ondernemers geweigerd. En nu opeens worden er zaken bij bosjes gesloten omdat “gasten” hier drugs zouden gebruiken. Wederom zonder overleg met de ondernemers zelf…
  VVD is van oudsher een liberale partij voor de ondernemers wellicht is dit een mooi moment om je in ieder geval in de discussie te mengen en niet blind achter jullie eigen burgermeester aan te lopen…

  Reageren
 2. Ronald Stoffer

  Via het twitteraccount @veilig_in_zee krijgen strandbezoekers dagelijks informatie en advies over strandveiligheid in Den Haag en de regio Haaglanden. Ik ben het wel eens dat de informatie veel beter kan. Dit is al jaren een thema. Succes met dit initiatief.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *