Verkiezing Handhaver van het Jaar nu geopend

, Den Haag

De VVD Den Haag introduceert de Handhaver van het Jaar. Een verkiezing die de partij jaarlijks wil organiseren om de hardwerkende handhavers die de Haagse straten schoon, heel en veilig houden in het zonnetje te zetten.

Stinkende vuilniszakken in de straat, een hondendrol voor je deur of een geblokkeerde stoep waar je net met je boodschappenkarretje langs wil lopen. We kennen de ergernissen allemaal én hebben ze ook allemaal. In Den Haag hebben we maar liefst 125 handhavers die zich er dag in dat uit voor inzetten om dit aan te pakken. Volgend jaar komen daar nog eens vijftig handhavers bij. VVD-raadslid Ingrid Michon-Derkzen: “Dat is mooi nieuws. Onze handhavers zorgen er immers voor dat als wij de deur uitstappen, we een schone en veilige stad binnenlopen.”

Helaas hebben velen toch het beeld dat handhavers er enkel zijn om mensen te pesten. Dat tij wil de liberale partij keren. “Natuurlijk parkeren we onze fiets of auto allemaal wel een keer verkeerd, maar eerlijk is eerlijk, als anderen het doen, vinden we het vervelend. Onze handhavers houden de boel in de gaten en zorgen voor een fijne woonwijk, voor iedereen. Dat is niet altijd de makkelijkste job, maar wel een belangrijke. Immers, de regels die we hebben, moeten we handhaven. Zo blijft het voor ons allemaal prettig wonen in de stad.”

De VVD Den Haag heeft tijdens de vergadering over handhavers op woensdag 9 september aangekondigd om dé handhaver van het jaar voor zijn inzet te bedanken. Wethouder Buitenruimte Boudewijn Revis was positief over dit idee en moedigt dit van harte aan. Michon-Derkzen: “Veel handhavers doen hun werk niet alleen uitstekend, maar zijn daarnaast ook actief voor de mensen in hun buurt of sluiten zich aan bij bijvoorbeeld een buurtinterventieteam. Naar zulke handhavers zijn wij op zoek. Is jouw buurman, buurvrouw, familielid of vriend zo iemand, laat het ons dan weten! Tot eind januari 2016 kan je kanidaten voordragen. In februari maken we de Handhaver van het Jaar bekend.”

Foto: Inge van Mill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *