Verdieping Telderstracé zorgt voor betere doorstroming én meer ruimte voor natuur

Det Regts

Goede bereikbaarheid is ontzettend belangrijk voor Den Haag. Iedereen moet zonder onnodig oponthoud naar het werk kunnen en voor bezoekers moet het gemakkelijk zijn om de stad te kunnen bereiken. En hoewel het openbaar vervoer en de fiets steeds belangrijker worden, zijn er nog steeds veel mensen die de auto gebruiken. Het is daarom belangrijk dat de auto’s makkelijk kunnen doorrijden. Mensen zijn hierdoor sneller op de eindbestemming en ook is het beter voor de luchtkwaliteit.

Daarom is de VVD ook zo blij met de nieuwe afspraken in het coalitieakkoord over het Telderstracé. De weg zal verdiept worden tot onder de grond, waardoor het verkeer beter kan doorstromen en waardoor er meer ruimte is voor een aaneengesloten natuurgebied boven de grond.

VVD raadslid Det Regts: “ Het verkeer wordt ontlast, kan beter doorstromen en er is meer plek voor natuur. Ik ben blij dat het Telderstracé aangepakt wordt. Op deze manier worden de bereikbaarheid én de luchtkwaliteit van onze stad weer verbeterd.”​