Snel oplossen parkeerproblemen Reinkenstraat

, Duinoord

Groep de Mos, de Haagse VVD en D66 willen dat het college maatregelen neemt om de parkeerdruk rondom het Sweelinckplein onder de 90% te krijgen. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het beter benutten van de laad- en losplaatsen op de Reinkenstraat, het aanleggen van extra parkeerplaatsen, maar ook aan het efficiënter en logischer indelen van de parkeergebieden. Het verlagen van de parkeerdruk is belangrijk voor de verkeersveiligheid. En daarmee wordt het ook veilig om een parkeerplaatsterras te realiseren voor de ondernemers.

De te hoge parkeerdruk rondom het Sweelinckplein is niet alleen voor bewoners een irritatie als zij een parkeerplek proberen te zoeken na een lange werkdag. Ook voor de ondernemers aan de Reinkenstraat zorgde het voor problemen. Door de te hoge parkeerdruk konden sommige ondernemers geen parkeerplaatsterras krijgen. Groep de Mos, de Haagse VVD en D66 hebben een motie ingediend om de parkeerdruk omlaag te krijgen, zodat het makkelijker wordt voor bewoners om een parkeerplek in de buurt te vinden en het voor meer ondernemers op de Reinkenstraat mogelijk wordt om voor hun zaak een terras te maken.

Richard de Mos (Groep de Mos) is blij dat er een oplossing kan komen voor de ondernemers in de Reinkenstraat die nog geen parkeerplaatsterras konden krijgen. “Het is goed als hiermee Augustus, Haver en Braadstaal straks ook een mooi terras kunnen krijgen.” VVD-raadslid Monique van der Bijl vult aan: “Door het parkeerprobleem op te lossen, creëer je een win-win situatie: het wordt makkelijker om je auto te kunnen parkeren als je thuis komt, en het wordt mogelijk om op meer plekken op een terrasje te eten op de Reinkenstraat.” D66-fractievoorzitter Robert van Asten is blij dat er meer reuring kan komen in de Haagse wijken: “D66 zet zich in voor een levendig Den Haag. De Reinkenstraat is al een gezellige straat, en hopelijk leidt dit tot nog meer levendigheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *