Aanleg rotonde Westduinweg-Zeesluisweg-Duinstraat tweede helft 2014

, Scheveningen

De aanleg van de rotonde op de kruising Westduinweg-Zeesluisweg-Duinstraat start in de tweede helft van 2014. Dit heeft het college afgelopen woensdag, 26 maart, met een schriftelijke brief bekendgemaakt. VVD-raadslid Martin Wörsdörfer is blij met dit nieuws: “Het is goed dat ons initiatiefvoorstel daadwerkelijk wordt uitgevoerd en dat daar nu een planning voor bekend is. De rotonde zal de verkeersdoorstroming op Scheveningen stukken verbeteren en dat helpt zowel de bewoners als de ondernemers.”

Al in het najaar van 2012 kwam de VVD-fractie met het initiatiefvoorstel om de verkeersproblemen rond de genoemde straten aan te pakken. Het college liet in juli vorig jaar weten in te stemmen met de plannen en de rotonde daadwerkelijk aan te leggen. In de tweede deel van 2014 starten de werkzaamheden. “De ruimtelijke ontwikkelingen in het havengebied zullen niet alleen voor Scheveningen, maar voor heel Den Haag goed zijn. Een goede bereikbaarheid draagt immers bij aan een sterke economie. De werkzaamheden beginnen na het strandseizoen. Dat geeft de ondernemers op Scheveningen nog alle gelegenheid om de zomer volop te benutten,” aldus Wörsdörfer.

Foto: Arjen Toen – Flickr (cc)

Een reactie op “Aanleg rotonde Westduinweg-Zeesluisweg-Duinstraat tweede helft 2014

  1. Hans Grijzen

    Martin Worsdorfer heeft goed naar zijn achterban geluisterd, dit is het eerste project dat op voorstel van het Wijk Overleg Scheveningen-Dorp (Verkeerd Circulatieplan nov. 2010) in uitvoering wordt genomen. Nog 2 rotondes te gaan, nl. Duinstraat/Scheveningseweg en Statenlaan/Westduinweg.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *